Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Φεστιβάλ μπύρας στην Λεμεσό

Μετά το κρασί, η Λεμεσός επιχειρεί να καθιερωθεί και για το Φεστιβάλ Μπύρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 26 με 28 Ιουλίου (17:00 - 00:00), στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.


Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, στην οποία λαμβάνουν μέρος όλες σχεδόν οι εταιρείες παρασκευής ή εισαγωγής μπύρας και την οποία ο Δήμος Λεμεσού έθεσε υπό την αιγίδα του, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της προσφοράς προς τους δημότες αλλά και τους ξένους επισκέπτες, με εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης.

Σε διάσκεψη Τύπου το πρωί, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο στηρίζει ιδιωτικές προτάσεις, οι οποίες συνάδουν με τη γενικότερη πολιτική του Δήμου για περισσότερες εκδηλώσεις στην περίοδο της τουριστικής περιόδου, "για περισσότερη προσφορά στους δημότες μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε".

Ευχήθηκε, επίσης, όπως το κοινό αγκαλιάσει το Φεστιβάλ Μπύρας και όπως αυτό καταστεί θεσμός, ενώ υπενθύμισε πως παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει πριν από δέκα χρόνια. Υπέδειξε ακόμη πως, αν και η Λεμεσός είναι η πόλη του κρασιού, εδώ άρχισε να λειτουργεί γνωστή ζυθοβιομηχανία, η οποία για πάρα πολλά χρόνια ήταν και η μοναδική στη χώρα μας.
"Νομίζω πως θα έχουμε μια νέα προοπτική, μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, περαιτέρω αξιοποίησης και προβολής μιας δέσμης με πολιτιστικά γεγονότα, τα οποία συνδέονται και με προϊόντα που παράγουμε ή εισάγουμε στον τόπο μας και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας κουλτούρας, παράλληλα με την κουλτούρα του κρασιού που βρίσκεται στο DNA μας", συμπλήρωσε.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μπύρας θα γίνουν την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με την παρουσία των Μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη σχολή Μαχαλεκκίδη και την τραγουδίστρια Έλενα Αναγιωτού. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα υπάρχει και κατά τις επόμενες δυο μέρες, κατά τις οποίες θα εμφανιστούν οι "Ακουστικοί Επιβάτες, η μουσική σχολή Μαρίας Διαμαντίδου, το μουσικό σχήμα "Αυγερινός" και "Ντελίριο" και οι Ανδρέας Πρωτοπαπάς και Χάρης Νικολάου.
Για τις 15 περίπου διαφορετικές επωνυμίες μπύρας, οι οποίες θα προσφέρονται σε ποτήρια (pints), θα υπάρχει ενιαία τιμή 2,5 ευρώ, ενώ στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γρήγορο φαγητό.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6010&catid=9#sthash.FgdOtOEr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: