Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Απίστευτες λεπτομέρειες της ζωής του Μπιν Λάντεν

Τα τραγικά λάθη και ο ερασιτεχνισμός των πακιστανικών αρχών αλλά και λεπτομέρειες της ζωής τού μεγαλύτερου εχθρού των ΗΠΑ, Μπιν Λάντεν, περιγράφει επίσημη έκθεση αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο υπ’ αριθμόν ένα τρομοκράτης στον κόσμο ζούσε επί μια 10ετία  ανενόχλητος στο Πακιστάν και μία φορά μάλιστα αστυνομικοί τον σταμάτησαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αλλά δεν τον συνέλαβαν!!! Ο Λάντεν κυκλοφορούσε σαν άλλος Λούκι Λουκ, φορώντας καουμπόικο καπέλο για να μην εντοπίζεται από αέρος.

Σκοπός της έκθεσης των 336 σελίδων, που συντάχθηκε από μια ειδική επιτροπή, η οποία βασίστηκε σε μαρτυρίες και συνεντεύξεις 200 ατόμων, ήταν να διερευνήσει πώς ο αρχηγός της Αλ Κάιντα κατάφερε να διαφεύγει για τόσο διάστημα τη σύλληψη αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, κυριολεκτικά σαν να ήταν... σπίτι τους!!!

Όλα ξεκίνησαν το 2002, όταν οι Αμερικανοί έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται στο Πακιστάν! Και όντως αρχικά ο Λάντεν αρχικά έζησε για 1 εξάμηνο  στην κοιλάδα του Σουάτ με την Τρίτη γυναίκα του την 29χρονη Αμάλ και τη μικρότερη κόρη τους! Η ζωή τους εκεί κυλούσε φυσιολογικά, τόσο που η Αμάλ έμεινε ξανά έγκυος ! Το ζευγάρι βέβαια δεν έβγαινε συχνά έξω, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακής φίλης του Λάντεν μία από τις ελάχιστες φορές που βγήκαν για να πάνε σε ένα παζάρι, τους σταμάτησε η Αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα, αλλά το θέμα διευθέτησε γρήγορα ένας από τους ταχυδρόμους και φίλους του τρομοκράτη!

Το 2003 ο Λάντεν εγκαταλείπει την περιοχή και πάει στην πόλη Χαριπούρ, όπου έζησε για δύο χρόνια . Στο μεταξύ, στην ομάδα, σύμφωνα με το «Έθνος», είχε προστεθεί η δεύτερη σύζυγος του Λάντεν, Σιχάμ Σαμπάρ, ο γιος της Χαλίντ και δύο ακόμα κόρες του. Έζησαν σ' ένα άνετο διώροφο σπίτι, ενώ η Αμάλ γέννησε δύο φορές. Και τις δύο φορές πήγε στο νοσοκομείο, δεν έμεινε όμως καθόλου μετά τις γέννες κι όλες τις συνεννοήσεις έκαναν οι δύο έμπιστοι του Λάντεν, που είπαν στους γιατρούς ότι η Αμάλ ήταν κωφάλαλη.

Ο Λάντεν και η οικογένεια του δεν χρησιμοποιούσαν κινητά καιν όταν υπήρχε ανάγκη οι δύο έμπιστοί του ταξίδευαν έως και 150 χιλιόμετρα μακριά για να χρησιμοποιήσουν δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους.

Το 2004 ο Λάντεν πηγαίνει στην πόλη  Αμποταμπάντ, σ' ένα νεόκτιστο σπίτι, το οποίο είχαν αγοράσει με πλαστά ονόματα οι δύο βοηθοί του. Μάλιστα, ένας σεισμός στην περιοχή, ήρθε κουτί που λέμε στην οικογένεια του τρομοκράτη, καθώς τη βοήθησε να ανακαινίσει πιο εύκολα το σπίτι αλλά και να αναμειχθεί καλύτερα με το πλήθος στην πόλη όπου συνέρρεαν πολλοί σεισμόπληκτοι.

Στο «Μεγάλο Σπίτι», όπως αποκαλούσαν οι ντόπιοι το σπίτι που έμενε ο Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ, η ζωή του Μπιν Λάντεν και της οικογένειάς του ήταν πολύ λιτή και περιορισμένη. Ποτέ δεν εμφανίζονταν δημοσίως και διέθεταν τη μικρότερη δυνατή ασφάλεια. Οι έμπιστοί του είχαν εγκαταστήσει τέσσερις διαφορετικούς μετρητές ρεύματος και νερού, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων που κατοικούσαν στο Σπίτι και ήταν αυτοί που φρόντιζαν για τις προμήθειες και τα μαστορέματα και ήταν οι μόνοι που έβγαιναν τακτικά έξω. Οι οικογένειές του έμεναν στον κάτω όροφο του σπιτιού και δεν επιτρέπονταν να έχουν επαφή με τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

Ο Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που φρόντιζε τη θρησκευτική παιδεία των εγγονιών του και επέβλεπε και τα παιχνίδια τους. Ένα από τα αγαπημένα τους ήταν ο διαγωνισμός κηπευτικής- κέρδιζε το κομμάτι κήπου που ήταν πιο φροντισμένο. Οι γυναίκες ζούσαν επίσης πολύ περιορισμένα, ενώ η πρώτη σύζυγος του Λάντεν πήγε να μείνει μαζί τους τρεις μόλις μήνες πριν την επιδρομή των Αμερικανών. Μπορούσαν πάντως να παρακολουθούν τηλεόραση.

Στις καταθέσεις τους, οι σύζυγοί του αναφέρουν ότι στον Μπιν Λάντεν δεν άρεσε να έχει τίποτα στην κατοχή του και διέθετε λιγοστά ρούχα! Τρεις κελεπίες για το καλοκαίρι και τρεις για το χειμώνα. Οποτε δεν αισθανόταν καλά (ανεπίσημες αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι έπασχε από τη νόσο του Αντισον - δηλαδή πρωτοπαθή νεφρική ανεπάρκεια) έπαιρνε τα παραδοσιακά αραβικά φάρμακα... και όταν ένιωθε αδυναμία έτρωγε λίγη σοκολάτα με ένα μήλο» αναφέρεται στην έκθεση.

Το τέλος

Αν και η CIA κατάφερε να εντοπίσει ίχνη του για πρώτη φορά το 2009,  χρειάστηκε ακόμα ένας χρόνος για να εντοπιστεί το σπίτι στο Αμποταμπάντ. Στις 2 Μαΐου του  2011 και μετά από εντολή του Ομπάμα, σε μία νυχτερινή αποστολή μόλις 36 λεπτών των επίλεκτων δυνάμεων των Αμερικανών πεζοναυτών SEALS, ο Μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους !


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: