Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πυροβολισμοί και βόμβες σήκωσαν στο πόδι την Λεμεσό

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από τα ξημερώματα η αστυνομία στη Λεμεσό, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε οικία αστυνομικού των Βρετανικών Βάσεων και δυο εκρήξεις βομβών, σε αυτοκίνητο και στην είσοδο πολυκατοικίας. 


Η αστυνομία εξέδωσε δυο εντάλματα σύλληψης σε σχέση με την πρώτη υπόθεση, ενώ εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δυο προσώπων για την δεύτερη.
Η πρώτη εγκληματική ενέργεια σημειώθηκε στις 2:20, με τον υψηλής ισχύος εκρηκτικό μηχανισμό, που τοποθετήθηκε στην είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή Ομονοίας, να προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο και σε δυο σταθμευμένα οχήματα.

Ακολούθησε 25 λεπτά αργότερα η έκρηξη σε επαγγελματικό αυτοκίνητο εταιρείας, που χρησιμοποιεί 55χρονος υπάλληλος της και το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή Καψάλου. Από έρευνες που ακολούθησαν σε παρακείμενο εγκαταλειμμένο υποστατικό, εντοπίστηκαν τέσσερις κλοπιμαίες μοτοσικλέτες και άλλα εξαρτήματα, τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης.

"Έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία για την δεύτερη έκρηξη, ότι ενέχονται δυο άτομα, για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης", συμπλήρωσε.
Στις 3:00, η οικία 48χρονου αστυνομικού των Βρετανικών Βάσεων, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, από αυτόματο όπλο και η αστυνομία εκτιμά ότι σχετίζεται με υπό διερεύνηση υπόθεση.

"Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση δυο ενταλμάτων εναντίον 22χρονου και 29χρονου, οι οποίοι διαμένουν στα βορειοδυτικά προάστια της Λεμεσού και γίνονται εξετάσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους", είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι εναντίον ενός εκ των δυο, εκκρεμεί ήδη ένταλμα σύλληψης από τις ΒΒ και τις αρχές της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: