Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στον εισαγγελέα οι Βρετανοί για το άγριο φονικό στα Μάλια

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 19χρονος Βρετανός καθώς και υπόλοιποι συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στον βίαιο θάνατο ενος 19χρονου ομοεθνή τους στα Μάλια.
Οι συλληφθέντες που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο θα περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για την εμπλοκή τους στη μοιραία συμπλοκή όπως αναφέρει το prismanews.


Το μακελειό έγινε στις 3:30 χτες τα ξημερώματα όταν σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε 35 περίπου Άγγλους τουρίστες. Ο άτυχος 19χρονος έπεσε βαριά τραυματισμένος ενώ όλοι οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο έδαφος.

Στην περιοχή κλήθηκε ασθενοφόρο και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο για εκείνο ήταν πλέον αργά αφού κατά τη μεταφορά άφησε την τελευταία του πνοή ...
Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου αλλά και του ΤΑΕ καθώς και των ειδικών ομάδων έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους νεαρούς που με τα καμώματα τους αφαίρεσαν τα ξημερώματα τη ζωή ενός ομοεθνή τους. Το ανθρωποκυνηγητό δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα και έτσι με το πρώτο φως της μέρας οι άνδρες της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο γνώριζαν την ταυτότητα του ανθρώπου που κρατούσε το μαχαίρι. Επρόκειτο για έναν 19χρονο Άγγλο που συνελήφθη λίγο πριν το μεσημέρι στα Μάλια...
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αμέσως μετά οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν και στο δωμάτιό του όπου βρήκαν ένα ζευγάρι παπούτσια αθλητικά μια βερμούδα, μια μπλούζα αλλά και τις κάλτσες του όλα βουτηγμένα στο αίμα. Ενώ μέσα στα παπούτσια υπήρχε ακόμα και ένα στιλέτο το οποίο μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες ότι αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα στα πλαίσια της προανάκρισης από τους Άγγλους της άλλης παρέας. Όταν οι άνδρες της Ασφάλειας προσπάθησαν να μάθουν τα αίτια που οδήγησαν στο μακελειό η μόνη απάντηση που πήραν ήταν για κάποιους υποτιμιτικούς μορφασμούς που έκανε το θύμα στην αντίπαλη παρέα με αποτέλεσμα ο δράστης να εξοργιστεί.
Ο νεαρός δράστης δεν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο του και σε κανένα από τα στέκια που πήγαινε τις ημέρες των διακοπών του ωστόσο οι έρευνες της ΕΛΑΣ κατάφεραν και τον ... ξετρύπωσαν. Αμέσως μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στο ΑΤ Χερσονήσου ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και για τους υπόλοιπους της παρέας. Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 17 από αυτούς που συμμετείχαν στη αιματηρή συμπλοκή ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί η άμεση και ακαριαία αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας στην υπόθεση αυτή. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ σε επίπεδο νομού πολύ γρήγορα κινούμενοι κατάφεραν και συμπλήρωσαν το παζλ, και συνέλαβαν τον δράστη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/329187/ston-eisaggelea-oi-vretanoi-gia-to-agrio-foniko-sta-malia#ixzz2ZwHLx5bp

Δεν υπάρχουν σχόλια: