Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Επίθεση δέχτηκαν υποστηρικτές του Μόρσι

Αξιωματούχοι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου δήλωσαν ότι υποστηρικτές του κινήματος που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε ένα τζαμί σε προάστιο του Καΐρου, δέχτηκαν επίθεση τα ξημερώματα, λίγες μόλις ώρες μετά την απομάκρυνση του προέδρου Μόρσι από την εξουσία.




Ο Τζιχάντ Ελ-Χαντάντ, επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ήταν μεταξύ περίπου 2.000 ανθρώπων που εξακολουθούσαν να παραμένουν στο χώρο, όταν λίγο μετά τις 03:00 (τοπική ώρα) άνδρες με πολιτική περιβολή άρχισαν να πυροβολούν στο πλήθος, πολλοί εκ των οποίων προσεύχονταν. Είπε επίσης ότι είδε πως υπήρχαν πολλοί τραυματίες. Αργότερα ανάρτησε στο Twitter ότι η επίθεση διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Ένας ακόμα αξιωματούχος της Αδελφότητας ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, ο Οσάμα Γκάμπο, δήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Ρόιτερς, ότι άνδρες πέταξαν βόμβες Μολότοφ κατά των υποστηρικτών του Μόρσι και άνοιξαν πυρ με κυνηγετικά όλα και τουφέκια. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν σίγουρος εάν υπήρχαν θύματα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: