Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ψευδοπανώλη σε πουλερικά στο Προδρόμι της Πάφου

Μετά τις ανακοινώσεις των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών προς όσους έχουν οικόσιτα και παρατηρούν συμπτώματα τα οποία να ενοχοποιούν την ασθένεια της ψευδοπανώλης , ένα κρούσμα ψευδοπανώλης εντοπίστηκε  στην κοινότητα Προδρόμι της Επαρχίας Πάφου . Το κρούσμα ψευδοπανώλης επιβεβαίωσε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Γιώργος Κυριακίδης.


Ο κ Κυριακίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως το κρούσμα εντοπίστηκε σε κοτέτσι κατοικίας. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη το συγκεκριμένο κοτέτσι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση εδώ και μία εβδομάδα από τους κτηνιατρικούς λειτουργούς, ενώ λήφθηκαν εργαστηριακά δείγματα, έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις και εκδόθηκαν τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν την παρουσία του ιού στο συγκεκριμένο κοτέτσι.
Ο κ Κυριακίδης σημείωσε, πως μετά τα αποτελέσματα, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Οι κτηνιατρικοί λειτουργοί συνέχισε, « επισκέφτηκαν το μέρος και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ευθανασία».
Το κρούσμα αυτό , - όπως είπε- ο κ Κυριακίδης αφορά  περιορισμένο αριθμό οικόσιτων και συγκεκριμένα γύρω στα 50 κοτόπουλα .  Στην περιοχή σημείωσε, υπάρχουν δύο εγγεγραμμένες μονάδες οι οποίες , ύστερα και από τις επισκέψεις των κτηνιατρικών λειτουργών δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών είπε πως επειδή πρόκειται περί οικόσιτων πτηνών το μέτρο το οποίο λαμβάνεται είναι η απολύμανση.
Πρόσθεσε  πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα με την ψευδοπανώλη στα πουλερικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: