Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δύο εκρήξεις βομβών σήκωσαν στο πόδι την Λεμεσό

Δύο εκρήξεις βομβών σε διάστημα είκοσι λεπτών, συντάραξαν την πόλη τα ξημερώματα.  Πολυκατοικία στην περιοχή Ομόνοιας και αυτοκίνητο στην περιοχή  Καψάλου έγιναν στόχοι των βομβιστών.


 Η έκρηξη στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δικαιοσύνης και Χατζηγιακουμή σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα προκαλώντας αναστάτωση στους ενοίκους. Οι δράστες τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος στην είσοδο της πολυκατοικίας και τον πυροδότησαν.  Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο και σημαντικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης. Μέλη της αστυνομίας διεξάγουν έρευνες και ανακρίσεις για εντοπισμό των δραστών.  Σύμφωνα με πληροφορίες της Gazzettacy.com μέχρι στιγμής, τα ελατήρια παραμένουν άγνωστα καθώς οι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι εκ πρώτης όψεως φιλήσυχοι οικογενειάρχες, ενώ ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας έχει πωλήσει πρόσφατα το εν λόγω κτίριο. Έτσι οι ανακριτές ψάχνουν τα ελατήρια σε ενδεχόμενο πρόβλημα που έχει προκύψει  με το θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας.

Είκοσι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 2.45 ήταν η σειρά αυτοκινήτου τύπου βαν ιδιοκτησία εταιρείας που χρησιμοποιεί 55χρόνο,ς να γίνει στόχος βομβιστών.  Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στην οδό Ποικώνης στην περιοχή του Φίσκου Λότους Πλάζα στον Κάψαλο.  Από την έκρηξη το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Όπως ανέφερε στη  Gazzettacy.com, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιαννάκης Σωτηριάδης, οι ανακριτές εκτιμούν ότι δράστες της βομβιστικής επίθεσης είναι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. 

Σε πλαϊνό εγκαταλελειμμένο κτίριο, συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν χθες,  σωρεία κλοπιμαίων τα οποία παραλήφθηκαν από την αστυνομία.  Εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι ο 55χρόνος θεωρήθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που ενημέρωσε την αστυνομία για την ύπαρξη των κλοπιμαίων στην περιοχή έτσι τα εγκληματικά στοιχεία θέλησαν να τον εκδικηθούν ανατινάζοντας το αυτοκίνητο.  Ήδη οι ανακριτές κατέχουν στοιχεία για τα εν λόγω πρόσωπα και εντός της ημέρας θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τους.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=5853&catid=9#sthash.wkjzBSBe.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: