Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Στις Κεντρικές Φυλακές οι ένοχοι του Μαρί

Στις Κεντρικές Φυλακές στην Λευκωσία μεταφέρονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας οι καταδικασθέντες για την φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από πλαϊνή θύρα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.



Οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν μετά και την φυγάδευση καταδικασθέντων και αθωωθέντων προέβησαν αμέσως μετά την έξοδό τους από την αίθουσα του δικαστηρίου σε δηλώσεις.

Η Κάτια Κλεάνθους δήλωσε ότι ο κύριος ένοχος δεν βρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο το οποίο και προχώρησε στην αθωότητα του τότε Υπουργού Εξωτερικών με την αιτιολογία ότι εκτελούσε οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος και δεν είναι ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Μαρία Ηρακλέους δήλωσε ότι ανέμενε την αθώωση του Μάρκου Κυπριανού διότι ακολουθούσε την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια «και αυτό τα λέει όλα». Είπε και αυτή ότι έλειπε από το δικαστήριο ο τέως Πρόεδρος για τον οποίο προσπάθησαν να ασκήσουν προσωπικές αγωγές αλλά βρίσκουν εμπόδια από την Γενική Εισαγγελία.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης δήλωσε ότι αυτή η απόφαση είναι το δεύτερο ορόσημο μετά το Πόρισμα Πολυβίου και για τις αθωωτικές αποφάσεις για τους δύο υπεύθυνη είναι η Γενική Εισαγγελία με τον Πέτρο Κληρίδη να έχει εμφανιστεί απρόθυμος μιλώντας μας και με απαξιωτικό τρόπο μη προχωρώντας να εξετάσει τις ευθύνες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το δικαστήριο τεκμηρίωσε αρκετά καλά την ετυμηγορία του και ξεκαθάρισε ότι κανείς εκ των νεκρών δεν έχει ευθύνες και κατέρριψε την προπαγάνδα και την προσπάθεια κάποιων εις βάρος της μνήμης των νεκρών, τους οποίους άφησαν εκτεθειμένους χωρίς να τύχουν ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του φορτίου.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι σε γενικές γραμμές η απόφαση είναι ικανοποιητική ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έφεσης είπε ότι αυτό είναι ζήτημα το οποίο αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: