Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΝ ΑΙΜΑ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ... ΣΤΙΣ 14 ΜΕ 15 ΑΠΡΙΛΟΥ..


Άρθουρ Τίλλεϋ
Λαχτί Φινλανδίας
Μία ολική σεληνιακή έκλειψη σάρωσε τους ουρανούς από 14 έως 15 Απριλίου  και θα  μετέτρεψε το φεγγάρι σε κοκκινωπό σαν αίμα  πριν τα μεσάνυχτα ..Το θέμα  ενθουσιάζει τον  επιστημονικό κόσμο  ενώ από την άλλη τρομοκρατεί θρησκόληπτους Χριστιανούς  οι οποίοι φοβούνται ότι “ηγγικε  η βασιλεία των ουρανών  και  το τέλος των ημερών .”




Στις 14 με 15 Απρ. η έκλειψη άρχισε στις 21:20 GMT ,  (09.20 μμ) σύμφωνα με περιοδικό Sky & Telescope . Οι άλλες τρεις εκλείψεις στην « τετράδα » θα είναι τον Οκτώβριο , Απρίλιο 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015.

 Όπως  προαναφέραμε Μια μικρή ομάδα  Χριστιανών , ωστόσο , βλέπει την επερχόμενη έκλειψη  ως βιβλική προφητεία  και ότι σηματοδοτεί “το τέλος του χρόνου  και του κόσμου.”

 Ο John Hagee , πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου « Τέσσερα Ματωμένα Φεγγάρια : Κάτι πρόκειται να αλλάξει », επικαλείται  τον   Προφήτη Ιωηλ που   λέει ότι  : « Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι , και το φεγγάρι σε αίμα , πριν από τη μεγάλη και φοβερή ημέρα της Κρίσης.

Οι υποστηρικτές αυτής  της Βιβλικής προφητείας αναφέρουν  επίσης, ότι συμπίπτει με τις δύο σημαντικές εβραϊκές γιορτές - Πάσχα και Σκηνώματα - συμβάλλοντας στη σημασία της έκλειψης. .

Από την  άλλη οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι
"Είναι μόνο στα χρόνια όπου η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη ότι το πρόσωπο του φεγγαριού κατά τη διάρκεια μιας συνολικά σεληνιακής έκλειψης μπορεί να φαίνεται περισσότερο καφέ ή γκρι χρώμα . Συνήθως , το φεγγάρι φαίνεται κόκκινο. "

 Οι  σεληνιακές Τετράδες , ενώ συμβαίνουν λιγότερο συχνά από ό, τι ένα μπλε φεγγάρι , δεν είναι εντελώς σπάνιες . Σύμφωνα με την Δεβορα  Byrd , θα υπάρχουν συνολικά οκτώ σεληνιακών τετράδες μεταξύ 2001 και 2100 . Η τελευταία σεληνιακή τετράδα συνέβη το 1967-1968 .

Αυτή η έκλειψη διαθέτει επίσης μια  πρόσθετη αστρονομική  ανωμαλία , η οποία είναι πιθανό να πυροδοτήσει τη φαντασία .  Η επιστήμων και συγγραφέας  Debora Byrd λέει ο Άρης θα εμφανιστεί " ως φλογερό κόκκινο « αστέρι » δίπλα στο φεγγάρι . Μαζί κόκκινος Άρης  και η κόκκινη σκιά στο πρόσωπο του φεγγαριού θα πρέπει να είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα..


Ελεύθερη μετάφραση  Αθως (Αρθουρ Τίλλευ)
Πηγή RT..
Λαχτι  Φινλανδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: