Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Βελτιώνεται η κατάσταση του 19χρονου Εθνοφρουρού που τραυματίστηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας


Σταθερές ζωτικές λειτουργίες παρουσιάζει ο εθνοφρουρός Αντρέας Δουλάππας, 19 ετών, που είχε τραυματιστεί μετά από έκρηξη χειροβομβίδας, στο πεδίο βολής Ασγάτας. Σύμφωνα με το τρίτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη πριν από λίγο, ο 19χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λεμεσού.



 Παρουσιάζει σταθερές ζωτικές λειτουργίες, επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και συνεχίζει να βρίσκεται υπό εντατική παρακολούθηση και θεραπεία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογράφουν η Δρ Ματσεντίδου – Τιμηλιώτου Χρυστάλλα, Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος, Β Δ/ρια , Υπεύθυνη ΜΕΘ Γ.Ν. Λεμεσού, ο Δρ. Μιχάλης Κάκας, Χειρουργός – Εντατικολόγος, Δ/ντής της Χειρουργικής Κλινικής και ο Δρ. Βενετοκλής Λανίτης, Ορθοπεδικός, Β Δ/ντής, Υπεύθυνος της Ορθοπεδικής Κλινικής.
Στο μεταξύ οι συνθήκες του ατυχήματος στην Εθνική Φρουρά με την έκρηξη χειροβομβίδας διερευνώνται, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος, λέγοντας, παράλληλα ότι θα αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας για να τοποθετηθεί στο θέμα της ασφάλειας.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος, ερωτηθείς σήμερα για το θέμα της έρευνας που έχει διαταχθεί για το ατύχημα είπε ότι οι συνθήκες διερευνώνται και ευχήθηκε αρχικά ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών. “Πληροφορήθηκα σήμερα με μεγάλη χαρά, από το ιατρικό ανακοινωθέν που έχει εκδοθεί, ότι ο πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο εθνοφρουρός, πηγαίνει πολύ καλύτερα. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση υγείας του άλλου τραυματία στελέχους της Εθνικής Φρουράς, είναι καλή”, είπε.
Ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα παραδώσει το Υπουργείο Άμυνας στο νέο Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη, ο οποίος και θα αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης.

Ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια των πυρομαχικών στην Εθνική Φρουρά, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο ατύχημα ακούστηκαν και λέχθηκαν πολλά. “Προσωπικά, προτιμώ να αναμένω τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται τώρα. Να προσθέσω με ένα τρόπο πιο γενικό ότι και στο παρελθόν είχαμε περιπτώσεις όπου αστοχία υλικού δημιουργούσε προβλήματα. Να περιμένουμε όμως την ολοκλήρωση της έρευνας”, κατέληξε.




http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11524&catid=9#sthash.ujSr5xtU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: