Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Οικιακή βοηθός από την Ινδία παράτησε ολομόναχο 20μηνο μωρό και εξαφανίστηκε!


Η νεαρή, που εργαζόταν σε σπίτι στη Λεμεσό ως οικιακή βοηθός είχε υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα της, το δύο μηνών μωρό της οικογένειας, καθώς οι γονείς του εργάζονται, η μητέρα ως καθηγήτρια και ο πατέρας στρατιωτικός.


Όταν η μητέρα επέστρεψε το μεσημέρι από την εργασία της, στις 3 του μήνα, βρήκε το μωρό κλειδωμένο στο σπίτι και ολομόναχο. Η γυναίκα έκπληκτη άρχισε να αναζητά την 22χρονη, η οποία ήταν όμως άφαντη, ενώ πριν φύγει "φρόντισε" να αφήσει και το φαγητό στο αναμμένο μάτι της κουζίνας εκθέτοντας το μωρό σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. 
Οι γονείς του μωρού, το οποίο όπως όλα δείχνουν έμεινε για πολλή ώρα ολομόναχο στο σπίτι με τους όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό, προχώρησαν στις 7 Απριλίου σε καταγγελία στην Αστυνομία, μέλη της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν χθες την ανεύθυνη οικιακή βοηθό.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν περνούσε καλά στο σπίτι που την εργοδοτούσε και έτσι απλά αποφάσισε να φύγει, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, "οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για το αδίκημα της εγκατάλειψης παιδιού ηλικίας κάτω των δύο ετών με σκοπό να υποστεί κίνδυνο"  

Η 22χρονη οικιακή βοηθός, που ανέφερε στους ανακριτές ότι δεν περνούσε καλά στο σπίτι που εργαζόταν και έτσι αποφάσισε να φύγει, θα παρουσιαστεί στις 16 του μήνα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για επιβολή ποινής. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους. Η κατηγορία της εγκατάλειψης παιδιού κάτω των δύο ετών, επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια.  



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11609&catid=9#sthash.ha25weAQ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: