Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 69χρονου Έλληνα με τον κοροναϊό MERS


Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ηλικίας 69 ετών ανδρός που εισήχθη την Μεγάλη Πέμπτη σε νοσοκομείο της Αθήνας, διαγνωσθείς ότι έχει προσβληθεί από τον υψηλής θνησιμότητας κοροναϊό MERS, ανάγκασε την Δευτέρα τους θεράποντες ιατρούς του να του παράσχουν μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».


Οι ιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή του «πολύ κρίσιμη». Ο ασθενής είναι ο πρώτος, και μόνος μέχρι στιγμή Ελληνας που έχει προσβληθεί από τον ιό αυτό, ο οποίος πιστεύεται πως ενδημεί στην Σαουδική Αραβία και ταυτοποιήθηκε από νυχτερίδες. Έχουν ασθενήσει 245 άνθρωποι, και από αυτούς 79 έχουν πεθάνει. Η νόσος επηρεάζει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα του ασθενούς.
Η σύζυγος του 69χρονου Έλληνα νοσηλεύεται και αυτή σε καραντίνα, αλλά προληπτικά. Δεν εμφανίζει μέχρι τώρα συμπτώματα, και οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις είναι αρνητικές. Το ίδιο ισχύει και για τον οδηγό ταξί, που μετέφερε τον εργαζόμενο στην Τζέντα Έλληνα από το αεροδρόμιο των Αθηνών στο σπίτι του, σε προάστιο του Πειραιά την περασμένη Πέμπτη.

Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκε ότι υπήρξαν 13 νέα κρούσματα στην Σαουδική Αραβία, και ότι 3 άνθρωποι υπέκυψαν. Παρόλα αυτά, το εκεί Υπουργείο Υγείας καθησυχάζει ότι η νόσος δεν έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2010, μεγάλος αριθμός πολιτών μετανάστευσε στη Σαουδική Αραβία για λόγους εργασίας. Οι περισσότεροι απασχολούνται στον κατασκευαστικό τομέα.


Πηγή: ΚΥΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: