Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μακελειό με χημικά στη Συρία

Πληροφορίες για τουλάχιστον δύο νεκρούς - Σοκ από το βίντεο που δείχνει εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά να πασχίζουν να αναπνεύσουν - Άσαντ και αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση 


Τον γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου κάνει τα τελευταία λεπτά ένα βίντεο από επίθεση με χημικά στη Συρία, στην επαρχία Χαμάς, προκαλώντας σοκ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών,  στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. 

Στο βίντεο οι πολίτες εμφανίζονται να υποφέρουν από δύσπνοια, μετά την έκθεσή του στα χημικά, ενώ γιατροί σπεύδουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. 

Την ίδια ώρα αντάρτες και Άσαντ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει την ευθύνη. Μέχρι στιγμής πάντως καμία εκ των δύο πλευρών δεν έχει δώσει διευκρινίσεις ως προς το είδος του χημικού αερίου που χρησιμοποιήθηκε.

«Τα αεροπλάνα του καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα στην Καφαρζίτα με βαρέλια με εκρηκτικά που δημιούργησαν πυκνό καπνό και οσμή, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και δηλητρηρίασης», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.

Η συριακή τηλεόραση κατηγόρησε το μέτωπο αλ-Νόσρα ότι βομβάρδισε την πόλη με χλώριο, «σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε άλλους εκατό». Παράλληλα, η τηλεόραση της Δαμασκού κατηγόρησε το Αλ-Νόσρα ότι ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην εααρχία Ιντλέμπ , και Μόρεκ στην επαρχία Χάμα, με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν.

«Το καθεστώς βομβάρδισε την Καφαρζίτα με τοξικές ουσίες, χλώριο, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό ανθρώπους», έγραψαν ακτιβιστές από την Καφαρζίτα στο Facebook.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο χρόνος για να παραδώσει τα όπλα η Συρία τελειώνει ,καθώς το τελεσίγραφο λήγει στις 30 Ιουνίου. 

Το συριακό καθεστώς είχε συμφωνήσει να παραδώσει τα χημικά όπλα που είχε στην διάθεση του, μετά από διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον και την Μόσχα.



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11681&catid=11#sthash.Xurj6H27.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: