Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η Μέρκελ σήμερα στην Αθήνα


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αυστηρότερα από εκείνα που είχε πάρει η ΕΛ.ΑΣ. κατά την προηγούμενη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012, προβλέπει ο σχεδιασμός της ΓΑΔΑ ενόψει της σημερινής ολιγόωρης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.  Η κα. Μέρκελ φτάνει στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα στις 3 το απόγευμα.



Εκτός από τις πεζές περιπολίες αστυνομικών αλλά και αυτές των δικυκλιστών, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής προχώρησε σε απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30.
Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα είναι σε ισχύ ήδη από τις 22:00 της Πέμπτης. Προβλέπουν εντατικούς ελέγχους κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως το Χίλτον, καθώς και δημιουργία διπλής ζώνης ασφαλείας περιμετρικά του ξενοδοχείου, όπου η καγκελάριος έχει σήμερα προγραμματισμένες συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες. «Στα μέτρα θα μετάσχουν ένστολοι αστυνομικοί, καθώς επίσης και άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής».

Η άφιξη της κ. Μέρκελ είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. και στις 3.15 μ.μ. θα μετάσχει από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στις 5.30 μ.μ. θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον κ. Σαμαρά. Η επιστροφή της στη Γερμανία είναι προγραμματισμένη για μετά τις 8.30 μ.μ. και πριν από την αναχώρησή της πρόκειται να γευματίσει σε άγνωστη τοποθεσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: