Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σημαντικοί αγώνες για την Σούπερ Λίγκα

Οι αγώνες που έχουν ενδιαφέρον για την παραμονή στην κατηγορία επισκιάζουν ακόμη και την «πρόβα» για τα πλέι οφ – ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στη μάχη που θα δοθεί στην 33η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας για την παραμονή, αφού οχτώ ομάδες εκ των οποίων οι δύο κινδυνεύουν με άμεσο υποβιβασμό ή να δώσουν μπαράζ στο τέλος της σεζόν. 
Μετά τη νίκη του Πλατανιά επί της Ξάνθης, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τους συλλόγους που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 
Μάλιστα, οι αγώνες για την παραμονή επισκιάζουν και εκείνον που αποτελεί «πρόβα» για τους αγώνες κατάταξης της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, ο οποίος μπορεί να κρίνει την δεύτερη θέση. Επίσης, σε δεύτερη μοίρα περνάει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. 
Το μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων είναι στην «ουρά»: Βέροια – Πανιώνιος (το μόνο στο οποίο «καίγονται» για τους βαθμούς και οι δύο αντίπαλοι), Πλατανιάς – Παναιτωλικός, Απόλλων – Εργοτέλης, ΟΦΗ – Ξάνθη και Καλλονή – Πανθρακικός. 
Από τις ομάδες που δεν έχουν πιάσει το όριο των 40 βαθμών, μόνο ο Παναιτωλικός δεν κινδυνεύει, αφού ευνοείται σε όλες τις ισοβαθμίες. 
Ποιοι ευνοούνται σε όλες τις ισοβαθμίες 
Λεβαδειακός (39 β.): Για να βγει το ακραίο σενάριο που τον φέρνει ισόβαθμο στους 39 με τον Απόλλωνα και τον στέλνει στο μπαράζ με τον 3ο της Football League, είναι αναγκαίο, πέρα από τα αυτονόητα, να νικήσει ο Πανιώνιος στη Βέροια. Ο Λεβαδειακός βγαίνει χαμένος ακόμα και αν στην ισοβαθμία με τον Απόλλωνα μπει ο Παναιτωλικός ή ο ΠΑΣ Γιάννινα. 
Πανιώνιος (38 β.): Ακόμα και με ένα βαθμό σήμερα εξασφαλίζεται, μια και εξουδετερώνει τη Βέροια και δεν θα κινδυνεύει ούτε από τον Απόλλωνα, τον οποίο έχει νικήσει δύο φορές. Αν ηττηθεί απόψε, όμως, θα θέλει μετά νίκη ή ισοπαλία με τον Πλατανιά. Διότι θα υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Βέροια στους 38 και αν κάνει δύο νίκες ο Απόλλωνας, πέφτει και απευθείας! 
ΠΑΣ Γιάννινα (37 β.): Θέλει μία νίκη για να ησυχάσει χωρίς να νοιάζεται για άλλα αποτελέσματα. Η ισοπαλία δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει, διότι υστερεί στις ισοβαθμίες με Πανιώνιο (δύο ήττες), Βέροια (ισοπαλία-ήττα). Από την άλλη, έχει διπλή νίκη με Ξάνθη και Πλατανιά. 
Καλλονή (36 β.): Οι Λέσβιοι εξασφαλίζονται κατά 99% με μία νίκη, καθώς θα υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία με τον Απόλλωνα (νίκη-ισοπαλία) στους 39. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα τετραπλής ισοβαθμίας στους 39 με Απόλλωνα, Ξάνθη (από την οποία έχει δύο ήττες), Λεβαδειακό, στην οποία η Καλλονή βγαίνει τελευταία! 
Ξάνθη (35 β.): Μία νίκη μπορεί να μη φτάσει, ακόμα κι αν δεν νικήσει ο Απόλλων στο Καραϊσκάκη. Ναι μεν βγαίνει πρώτη σε τριπλή ισοβαθμία με Πανιώνιο-Βέροια στους 38 (τελευταίοι οι Νοεσμυρνιώτες) και με Απόλλωνα-Βέροια στους 36 (τελευταίοι οι Μακεδόνες), αλλά υστερεί στην αντίστοιχη με Πλατανιά-Βέροια! Χάνει, επίσης, και αν ισοβαθμήσει με τον Απόλλωνα στη 16η θέση (νίκη 3-2 εντός, ήττα 2-0 εκτός). 
Πλατανιάς (34 β.): Με δύο νίκες σώζεται σίγουρα. Και γενικότερα, θα ευνοηθεί σε ισοβαθμίες με την Ξάνθη, την οποία έχει νικήσει δύο φορές. Κοινώς, αν οι Θρακιώτες χάσουν σήμερα, στον Πλατανιά θα φτάνει και το «Χ» στη Νέα Σμύρνη (αν, φυσικά, έχει νικήσει τον Παναιτωλικό). 
Απόλλων (33 β.): Με δύο νίκες σώζεται, μια και είναι αδύνατο να φτάσουν τους 39 β. και η Βέροια και ο Πλατανιάς και ο Πανιώνιος. Αν υποθέσουμε ότι χάνει στο Καραϊσκάκη, είναι αναγκαίο να φτάσει απόψε τους 36 β. και να ελπίζει: α) Είτε στο να πάρουν μόνο ένα βαθμό η Ξάνθη (την οποία «έχει» σε ισοβαθμία) ή ο Πλατανιάς, β) Είτε σε μία ήττα της Βέροιας. 
Βέροια (32 β.): Οι νίκες με Πανιώνιο και Αστέρα δεν είναι και βέβαιο ότι θα φτάσουν για την άμεση σωτηρία. Σημαντικό θα είναι να νικήσει με δύο γκολ διαφορά τον Πανιώνιο (για να πάρει την ισοβαθμία). Αν χάσει όμως, κινδυνεύει να πέσει από σήμερα (με νίκες Απόλλωνα και Πλατανιά). 
Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής 
Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 (19:00) 
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Novasports 
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Novasports 
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ Novasports 
ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ19:00 Novasports 6 
Ο.Φ.Η. – SKODA ΞΑΝΘΗ19:00 Novasports 7 
Π.Α.Ο.Κ. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.19:00 Novasports 2 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ19:00 Novasports 4 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19:00 Novasports 3 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ19:00 Novasports 

** Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε παράλληλη σύνδεση από το Novasports 1, ενώ για τους οπαδούς, κάθε ματς έχει το δικό του κανάλι για να προβληθεί. 
Η τελευταία αγωνιστική 
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 
ΒΕΡΟΙΑ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Ο.Φ.Η. 
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  

Πηγή: www.sport-fm.gr 
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: