Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Πρώην τραπεζίτης, η σύζυγος και η κόρη του βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Διεξάγεται έρευνα, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι επρόκειτο για οικογενειακή τραγωδία.


Ένας πρώην τραπεζίτης ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επειδή έλαβε υψηλή αποζημίωση μετά την εθνικοποίηση της προβληματικής τράπεζάς του, βρέθηκε νεκρός σήμερα μέσα στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του.
Ο Γιαν Πέτερ Σμίτμαν, 57 ετών, ήταν υπεύθυνος για το τμήμα εσωτερικής λειτουργίας της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro από το 2003 μέχρι το 2007 και είχε επικριθεί έντονα επειδή έλαβε αποζημίωση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ μετά την κατάρρευση και την εθνικοποίηση της τράπεζας.
Η αστυνομία, που χαρακτήρισε την υπόθεση «οικογενειακή τραγωδία» χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, κλήθηκε στο σπίτι του Σμίτμαν στο Λάρεν της Ολλανδίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου αφού ειδοποιήθηκε από έναν οικογενειακό φίλο. Οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρούς τον 57χρονο, τη συνομήλικη σύζυγό του και την 22χρονη κόρη τους.
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι διεξάγεται έρευνα, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι επρόκειτο για οικογενειακή τραγωδία. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επαγγελματικές ενασχολήσεις του Σμίτμαν έπαιξαν κάποιο ρόλο στο δράμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλγκέμεν Ντάγκμπλαντ τα τρία μέλη της οικογένειας βρέθηκαν νεκρά από τη μεγαλύτερη κόρη του πρώην τραπεζίτη η οποία πήγε να τους επισκεφθεί πριν αναχωρήσει για να εργαστεί στην Ινδία.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: