Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στην Κορέα


Μέλη του πληρώματος του πλοίου της Νότιας Κορέας, το οποίο ναυάγησε μεταφέροντας  εκατοντάδες επιβάτες, ζητούσαν επανειλημμένως από τους αξιωματικούς της γέφυρας  να τους απαντήσουν σχετικά με το αν θα έπρεπε να δώσουν εντολή για την  εγκατάλειψη του πλοίου, ωστόσο δεν πήραν καμμίαν απάντηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις. 


 Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 104. 
Το πλοίο Sewol βυθίσθηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου  που εκτελούσε στο τροπικό νησί Τζέζου, το οποίο αποτελεί  ταξιδιωτικό προορισμό. 

Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα, οι 339 ήσαν έφηβοι και εκπαιδευτικοί που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 174 άτομα, ενώ οι  υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί. 

Ο καπετάνιος του πλοίου, Λι Τζουν-Σέοκ, 69 ετών, καθώς και άλλα μέλη του πληρώματος  έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αμέλεια. Αρκετά μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, εγκατέλειψαν το  πλοίο καθώς αυτό βυθιζόταν, ενώ είχε δοθεί εντολή στους επιβάτες να παραμείνουν  στις καμπίνες τους, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.



Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: