Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Οι πασχαλινές γιορτές «φέρνουν» τρία κρουαζιερόπλοια και χιλιάδες τουρίστες στον Βόλο



Τρία κρουαζιερόπλοια θα "δέσουν" στο λιμάνι του Βόλου τη Μεγάλη Εβδομάδα και μάλιστα το πρώτο αύριο (Μεγάλη Τετάρτη) και το τελευταίο ανήμερα του Πάσχα (20 Απριλίου).

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ), αύριο στις 8 το πρωί αναμένεται να καταφτάσει από τη Βάρνα (προηγούμενο λιμάνι), το κρουαζιερόπλοιο MSC Symfonia της MSC Cruises, το οποίο θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για τον Πειραιά. Τη Μεγάλη Πέμπτη (17 Απριλίου), στις 5 το πρωί, θα "δέσει" στο λιμάνι το Hamburg (προηγούμενο λιμάνι το Τσανάκαλε) , το οποίο θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα και ανήμερα του Πάσχα (20 Απριλίου), στις 7 το πρωί στο λιμάνι θα φθάσει το Aegean Odyssey και θα αναχωρήσει το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με επόμενο λιμάνι τη Σκιάθο.

Η αυξητική τάση που καταγράφεται στην άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου το 2014, έναντι του 2013, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ΟΛΒ, καθώς φέτος έχει προγραμματιστεί η άφιξη 40, έναντι 31 πέρυσι, που μετέφεραν 20.227 επιβάτες.

Στόχος των φορέων, ιδίως του δήμου Βόλου, είναι η ανάδειξη του λιμένα ως λιμανιού κρουαζιέρας και η ένταξή του στα προγράμματα των εταιρειών.

"Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εντάξουμε το λιμάνι ως λιμάνι κρουαζιέρας" σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Σούλα Μπαρτζιώκα και πρόσθεσε: "... η κρουαζιέρα είναι προστιθέμενη αξία για την περιοχή και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, γι' αυτό καταβάλλουμε προσπάθεια ως δήμος να αυξήσουμε τον αριθμό των εταιρειών που θα συμπεριλάβουν το λιμάνι στα προγράμματά τους".

Για την επίτευξη του στόχου, ο δήμος εξέδωσε ένα έντυπο (τεχνικό φυλλάδιο) που δίνει στις εταιρείες, παρουσιάζοντας μ' αυτό τις προοπτικές που υπάρχουν για τις εκδρομές επισκεπτών. Έχοντας στην "προθήκη" τα διεθνούς φήμης Μετέωρα, προτείνεται μια εκδρομή στο συγκεκριμένο σημείο. Στο ίδιο έντυπο περιλαμβάνονται και άλλες κοντινές εκδρομές, όπως η Μακρινίτσα και η Πορταριά, με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία, αλλά και το φημισμένο τρενάκι του Πηλίου που ξεκινά από τα Λεχώνια και καταλήγει στις Μηλιές. Στο έντυπο προτείνονται και εκδρομές, όπως περίπατος στους αρχαιολογικούς χώρους και στην πόλη του Βόλου.

Πέραν του τεχνικού αυτού φυλλαδίου, η κ. Μπαρτζιώκα ως πρόεδρος της Τουριστικής Επτροπής του δήμου, με τη βοήθεια ναυτικών πρακτόρων πρότειναν μια συγκεκριμένη "κυκλική" κρουαζιέρα σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, που αναμένεται να την εντάξει στο πρόγραμμά της το 2015.

Η "κυκλική" κρουαζιέρα περιλαμβάνει τα λιμάνια Πειραιάς- Βόλος- Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη- Σμύρνη- Τσανάκαλε- Μύκονος και Πειραιάς και ήδη έγινε μια συνάντηση με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων λιμένων και δήμων των περιοχών για το θέμα. Πλέον, σύμφωνα με την κ. Μπαρτζιώκα, όλοι οι συμμετέχοντες ετοιμάζουν τον δικό τους φάκελο, ούτως ώστε σχηματιστεί ένας ενιαίος, ηλεκτρονικός φάκελος του δικτύου που θα δίνεται σε όλες τις εταιρείες.

Εξάλλου, από τον Ιανουάριο του 2015 στο λιμάνι θα "δένουν" και κρουαζιερόπλοια όλο το χειμώνα, καθώς, όπως είπε η κ. Μπαρτζιώκα, ο δήμος τα κατάφερε και το Costa Neoromantica περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του το λιμάνι του Βόλου για όλο το χειμώνα του 2015 μέχρι και τις αρχές του 2016.



http://www.protothema.gr/travelling/article/370578/volos-oi-pashalines-giortes-fernoun-tria-krouazieroploia-kai-hiliades-touristes/

Δεν υπάρχουν σχόλια: