Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Έρευνα διέταξε ο αρχηγός για τα επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ


Αυτοκριτική από όλους και θέληση για λήψη μέτρων ζητά η Αστυνομία με αφορμή τα προχθεσινά  επεισόδια στο ΓΣΠ την ίδια ώρα που καταγγέλλει προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών. Ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει διατάξει διοικητική έρευνα για τυχόν αδυναμίες ή και παραλείψεις στο χειρισμό της κατάστασης και γίνεται παραδοχή ότι ίσως να υπήρξαν αδυναμίες στο σχεδιασμό της επιχείρησης.


Σε ανακοίνωση η Αστυνομία, αφού εκφράζει λύπη για το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού φιλάθλου καθώς και τη συμπάθειά της προς τα μέλη της Δύναμης και τους πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και ταλαιπωρήθηκαν, σημειώνει ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα όταν οπαδοί της ΑΕΛ συναντήθηκαν στην είσοδο της Λευκωσίας με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας του ΑΠΟΕΛ.

"Η Αστυνομία σε καμιά περίπτωση διεκδικεί το αλάθητο. Αξιολογώντας τόσο τα μέχρι στιγμής δεδομένα όσο και τον σχεδιασμό της όλης επιχείρησης διαπιστώνεται ότι ενδεχομένως να υπήρξαν κάποιες αδυναμίες και παραλήψεις. Για το λόγο αυτό ο Αρχηγός Αστυνομίας διέταξε διοικητική έρευνα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται πάντως ότι "από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια μετακύλισης ολόκληρης της ευθύνης στην Αστυνομία" και ότι "πρέπει να τονιστεί και η ευθύνη των σωματείων και άλλων φορέων τα οποία παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν στις συσκέψεις που προηγήθηκαν, δεν τηρήθηκαν από μέρους τους τα συμφωνηθέντα".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι είχε συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των Σωματείων να μην μετακινηθούν μαζικά οι οργανωμένοι οπαδοί χωρίς τη συνοδεία της Αστυνομίας και ότι "μερίδα οπαδών της ΑΕΛ συγκεντρώθηκαν στην έξοδο Πέρα Χωριού και από εκεί κατευθύνθηκαν ομαδικά προς το ΓΣΠ".
Η Αστυνομία αναφέρει ακόμη ότι υπήρξε πρόταση εκ μέρους της  όπως οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ συνοδευτούν με περιπολικά της Αστυνομίας από τη Λεμεσό μέχρι το ΓΣΠ και ότι για το σκοπό αυτό ζητήθηκε η βοήθεια και η συνεργασία τους, "όμως η θέση τους ήταν αρνητική με τη δικαιολογία, ότι η παρουσία της Αστυνομίας πιθανόν να προκαλούσε αντιδράσεις".

Αναφέρει ακόμη ότι "την ίδια άποψη με τους εκπροσώπους της ΑΕΛ εξέφρασε και εκπρόσωπος της ΚΟΠ" και ότι "ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι οι οπαδοί της ΑΕΛ δεν θα χρησιμοποιούσαν λεωφορεία για τη μετάβαση τους στο γήπεδο, στο τέλος ούτε αυτό τηρήθηκε".
Σύμφωνα με την Αστυνομία, "χρησιμοποίησαν ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε μερίδα οπαδών στο γήπεδο, οι οποίοι σταμάτησαν στον αυτοκινητόδρομο παρά το Nuevo Campo και αφού κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώθηκαν με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ και έλαβαν μέρος στα επεισόδια".



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11829&catid=9#sthash.BlS6gDks.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: