Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

20 χρόνια πίσω από τα σίδερα στον Νίκο Ιορδάνους. Σκότωσε την γυναίκα του


Ποινή φυλάκισης είκοσι ετών στον Νίκο Ιορδάνους, 63 ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου. Ο Ιορδάνους κρίθηκε ένοχος για το θάνατο της συζύγου του Σταυρούλας Ιορδάνους, 56 χρόνων, από τη Λάρνακα, ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα το 2012 στο διαμέρισμα που ζούσε το ζεύγος στην Αραδίππου.
 

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2012, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία ότι σε διαμέρισμα στην πολυκατοικία "Επτανήσου", στην ομώνυμη οδό στην Αραδίππου, είχε ακουστεί πυροβολισμός και υπήρχε αναίσθητο πρόσωπο.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας που εντόπισαν την 56χρονη να κάθεται νεκρή σε διθέσιο καναπέ στο σαλόνι του διαμερίσματος. Η γυναίκα έφερε μεγάλο τραύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής, πίσω από το αριστερό αυτί, ενώ αιμορραγούσε από το τραύμα αλλά και από το στόμα.

Δίπλα της, στο πάτωμα, βρισκόταν κυνηγετικό όπλο, ενώ ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί βρήκαν το σύζυγο της να κείτεται λιπόθυμος στην είσοδο του διαμερίσματος. Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον λιπόθυμο άνδρα στο νοσοκομείο, ενώ επιβεβαιώθηκε επιτόπου ο θάνατος της 56χρονης.

Ο σύζυγος της άτυχης Σταυρούλας, Νίκος Ιορδάνους πρώην αστυνομικός από τη Λευκωσία, ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του αυτοκτόνησε.

Σημειώνεται ότι αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους οι οποίοι αμέσως μετά, διενήργησαν και τη νεκροψία. Όπως ανέφεραν αιτία θανάτου της Σταυρούλλας Ιορδάνους ήταν τραύμα στην αριστερή κροταφική χώρα χωρίς έξοδο, συνεπεία πυροβολισμού.

Κατά τη προηγούμενη διαδικασία, δηλαδή την Τετάρτη 2 Ιουλίου, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του Νίκου Ιορδάνους ο δικηγόρος του Κύπρος Ανδρέου.

showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: