Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δώδεκα χρόνια στο κελί 60χρονος για ναρκωτικά

Ποινή 12 χρόνων άμεσης  φυλάκισης  επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνέρχεται στη  Λάρνακα στον Σταύρο Τσερό, 60 ετών από την Ελλάδα, για υπόθεση εισαγωγής 22,5 κιλών μαριχουάνας στην Κύπρο.


Η υπόθεση αυτή είχε την ιδιαιτερότητα ότι ο κατηγορούμενος, αποδείχθηκε ότι υπηρετούσε ως καταδρομές στον ελληνικό στρατό το 1974 και ήρθε στην Κύπρο για να πολεμήσει εναντίον των Τούρκων εισβολέων. Μάλιστα, όπως καταγράφηκε σε σχετική έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, ο Τσερός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πτώσης του με αλεξίπτωτο σε κυπριακό έδαφος από αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με αποτέλεσμα να αποκομίσει μόνιμη αναπηρία στο αριστερό πόδι και να θεωρηθεί ήρωας πολέμου.
Σύμφωνα δε με την αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής, πολλά χρόνια αργότερα, ο 60χρονος, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, έμπλεξε με τοκογλύφο στην Ελλάδα.  Μετά από αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς από τον τοκογλύφο, ενέδωσε και δέχθηκε να μεταφέρει την πιο πάνω ποσότητα ναρκωτικών στην Κύπρο για να εξοφλήσει το χρέος του.
Επιβάλλοντας την ποινή ο πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας Νίκος Σάντης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσφορά του Τσερού το 1974.
«Καθόλου δεν υποτιμούμε την κοινωνική προσφορά του κατηγορούμενου στην πατρίδα μας το 1974» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως μετριαστικοί παράγοντες λήφθηκαν επίσης η ευκαιριακή εμπλοκή του κατηγορούμενου με τα ναρκωτικά μετά τα προβλήματα και τις αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς από τον τοκογλύφο καθώς και η άμεση παραδοχή, η συνεργασία με την Αστυνομία, η μεταμέλεια και το γεγονός ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν να παραδοθούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο στη Λεμεσό και όχι να διανεμηθούν απευθείας στην αγορά.
Ο Σταύρος Τσερός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 9 Μαΐου 2014 αμέσως μετά την άφιξη του από την Αθήνα όταν στις αποσκευές του εντοπίστηκαν σχεδόν 22,5 κιλά μαριχουάνας.
Πηγή ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/144954#sthash.HEw1bWnp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: