Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Βούλγαρος κατέληξε 8 χρόνια στο κελί για εμπορία προσώπων


Την πρώτη και τη μεγαλύτερη ποινή, για υπόθεση εμπορίας προσώπων, επέβαλε  το μόνιμο κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λευκωσία σε 33χρονο από την Βουλγαρία.
Αναλυτικότερα, για δυο χρόνια, μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, αξιολογούσαν πληροφορίες που έφθαναν τόσο από την Ιντερπόλ όσο και από τη Γιούροπολ για κύκλωμα που δρούσε στην Κύπρο, το οποίο εμπορευόταν και εκμεταλλευόταν σεξουαλικά πρόσωπα.
Το βράδυ της 28ης περασμένου Νοεμβρίου, μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε 3 πρόσωπα, των οποίων οι κινήσεις θεωρήθηκαν ύποπτες. Αρχικά, τέθηκαν υπό παρακολούθηση, 2 αλλοδαπές οι οποίες φέρονταν να προσεγγίζουν πελάτες σε συγκεκριμένη περιοχή της Λευκωσίας. Και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν μέλος του ΟΠΕ Λευκωσίας, παρουσιάστηκε ως πελάτης.
Τότε ήταν που τους πέρασε χειροπέδες με αποτέλεσμα μάλιστα τον τραυματισμό του. Λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθηκε και ο 33χρονος Βούλγαρος ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν το πρόσωπο που τις εξωθούσε στην πορνεία.
Το κακουργιοδικείο Λευκωσίας, έκρινε ένοχο τον 33χρονο κατηγορούμενο από τη Βουλγαρία για αδικήματα που αφορούν εμπορία προσώπων, σεξουαλική εκμετάλλευση και εκμετάλλευση πόρνης, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 27ης και 29ης Νοεμβρίου του 2013 με θύμα γυναίκα από την Βουλγαρία. 
Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας «αυτό που αναδύεται με ενάργεια μέσα από τα γεγονότα, είναι ότι ο κατηγορούμενος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, συνιστούν ομάδα, η οποία δρα οργανωμένα και συντονισμένα, χρησιμοποιώντας περιστασιακά και άλλα πρόσωπα για να επιτελέσουν τον εκάστοτε επιδιωκόμενο σκοπό. Δεν θεωρούμε ότι υπήρχε οποιαδήποτε δυνατότητα διαφυγής του θύματος από τα πλοκάμια του κατηγορούμενου. Το θύμα βρισκόταν υπό το καθεστώς έντονου φόβου, βίας και απειλών και δεν τολμούσε να ξεφύγει. Όλες οι πιο πάνω ενέργειες καταδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι το θύμα ευρίσκετο σε ευπαθή θέση την οποία εκμεταλλεύθηκε ο κατηγορούμενος».
Το κακουργιοδικείο επέβαλε στον 33χρονο Βούλγαρο, ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, τη μεγαλύτερη στα κυπριακά δικαστικά δρώμενα για υπόθεση εμπορίας προσώπων.


http://www.sigmalive.com/news/local/146705#sthash.C5TSN1qq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: