Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ακυρώθηκαν πτήσεις των ΚΑ προς το Ισραήλ

Οι Κυπριακές Αερογραμμές ανακοινώνουν ότι οι προγραμματισμένες για την 23η Ιουλίου πτήσεις τους προς και από το Τελ Αβίβ ακυρώνονται λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι πτήσεις CY1428 με αναχώρηση από Λάρνακα στις 4.55 το πρωί και CY1429 με αναχώρηση από Τελ Αβίβ στις 7.05 το πρωί.


Οι Κ.Α. απολογούνται προς το επιβατικό τους κοινό γι’ αυτή την εξέλιξη λόγω ανωτέρας βίας.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπό το φως νέων δεδομένων, ενδέχεται να γίνουν αύριο διευθετήσεις για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων και ανάλογη ενημέρωση των επιβατών.
Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγιά της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική Delta επικαλούμενη λόγους ασφάλειας.
Ακολούθησαν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες, η United Airlines και η US Airways και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και οι θυγατρικές της σε Αυστρία και Ελβετία, η ολλανδική KLM, η γαλλική Air France και η βελγική Brussels Airlines.
Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι και οι εταιρείες EasyJet και Air Canada ακύρωσαν τις πτήσεις τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το διεθνές αεροδρόμιο.
Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας ανακοίνωσε απόψε ότι σκοπεύει να εκδώσει μια “θερμή σύσταση” προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας.
Ενας εκπρόσωπος της υπηρεσίας (EASA) σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι πρόκειται να εκδοθεί μέχρι αύριο μια ανακοίνωση που θα συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. “Η σύσταση ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες”, πρόσθεσε.
Ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει “κανένας λόγος” για ακύρωση των πτήσεων, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μεταφέροντας τις δηλώσεις του.
“Ο υπουργός Ισραέλ Κατζ κάλεσε απόψε τις αμερικανικές εταιρείες για να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας, ούτε για τα αεροσκάφη ούτε για τους επιβάτες, κατά την απογείωση ή την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν”, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας: “Δεν υπάρχει κανείς λόγος να ακυρώσουν τις πτήσεις τους οι αμερικανικές εταιρείες”.
Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ένα σπίτι υπέστη ζημιές από ρουκέτα στην περιοχή Κίριατ ανο Γεχούντ που απέχει “μερικά χιλιόμετρα βορείως του αεροδρομίου”.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ
http://ikypros.com/?p=30686#sthash.9yrghJTP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: