Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δεν τσιμπάει το δόλωμα ο «Σήφης»



Την 1η Αυγούστου αναμένεται να έρθει στην Κρήτη ο «γητευτής» των κροκοδείλων, Ολιβιέρ Μπεχρά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Κρήτης, Β. Μαμαγκάκης.

Από την Παρασκευή που έχουν στηθεί οι δύο παγίδες για τον κροκόδειλο ο… Σήφης φαίνεται ότι δεν δαγκώνει το «δόλωμα».

«Δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Ο κροκόδειλος εμφανίστηκε κάποια στιγμή στη δεύτερη παγίδα αλλά δεν τσίμπησε το δόλωμα. Περιμένουμε να δούμε. Αν δεν έχουμε κάποιες εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες τότε θα πάμε στο επόμεν πλάνο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.

Plan B για τον… Σήφη

Το plan B όπως φαίνεται είναι να έρθουν στην Κρήτη ειδικοί ερπετολόγοι από το εξωτερικό.

«Ο κροκόδειλος που βρίσκεται εδώ στο Φράγμα Ποταμών έχει αποκτήσει πλέον μία παγκόσμια φήμη. Υπάρχουν αρκετοί εθελοντές από το εξωτερικό που θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν και μάλιστα αφιλοκερδώς. Επικοινώνησε μαζί μας ο διάσημος Γάλλος ειδικός Ολιβιέ Μπαχρέ, γνωστός και με τη συνεργασία του με το nationalgeographic, και μας ανέφερε την επιθυμία του να έρθει να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή είναι στην Ινδία ενώ από την 1η Αυγούστου και μετά θα είναι διαθέσιμος να έρθει και στην Κρήτη», αναφέρει σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης.

Οι επιστήμονες θ’ αποφασίσουν το μέλλον του κροκόδειλου

Μήλον της έριδος έχει γίνει ο αγαπητός πλέον σε όλους… Σήφης καθώς έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για το ποιο θα είναι το μέλλον του. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι φορείς έχουν δηλώσει κι επίσημα την επιθυμία τους να μείνει ο Σήφης στην περιοχή. «Η επιθυμία όλης της περιοχής είναι να μείνει εδώ ο κροκόδειλος και να φτιαχτεί ο κατάλληλος χώρος. Σίγουρα είναι μία ευκαιρία για να διαφημιστεί η περιοχή. Αυτό όμως θα το δούμε με τους επιστήμονες. Καλές οι επιθυμίες αλλά πολλές φορές δεν είναι και σωστές», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης.

Πηγή: cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: