Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Χιλιάδες ευρώ κάνουν φτερά μέσω διαδικτύου


Νέους τρόπους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες μέσω του διαδικτύου σκαρφίζονται οι απατεώνες.  Τριάντα τρεις πολίτες έπεσαν θύματα των επιτήδειων τους τελευταίους έξι μήνες, αποσπώντας τους περιουσίες χιλιάδων ευρώ.


Οι απάτες αφορούν παράνομες επιθέσεις σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία που αφορούν παραγγελίες προϊόντων ή πληρωμές σε τράπεζες.  Συγκεκριμένα, οι απατεώνες  παρεμβαίνουν στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ πελάτη και προμηθευτή ή πελάτη και τράπεζας, με αποτέλεσμα να δίνονται οδηγίες για μεταφορά χρημάτων στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

33 πολίτες έχουν ήδη πέσει θύματα των επιτήδειων τους τελευταίους έξι μήνες και η αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό καθώς οι δράστες γίνονται ολοένα και πιο ευρηματικοί.

Οι πολίτες συμβουλεύονται:
1. Να έχουν παρατηρητικότητα και να ελέγχουν συστηματικά και σχολαστικά τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, καθώς και τις συνομιλίες που έχουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους συνεργάτες τους.
2. Να μην εκτελούνται οι οδηγίες για μεταφορά χρημάτων μόνο με σχετική οδηγία που δίδεται μέσω e-mail, αλλά να γίνεται και δεύτερη επιβεβαίωση, παραδείγματος χάρην, τηλεφωνικά.

Περαιτέρω, καθίσταται σαφές ότι, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο παρακολουθούνται, ειδικότερα εμπορικές ή άλλες επιχειρηματικές ομάδες.
Τέλος, καλείται το κοινό, σε περίπτωση που περιέλθει οτιδήποτε στην αντίληψη του, ή χρειάζεται περαιτέρω συμβουλές ή διευκρινίσεις, να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 22-808284 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12880&catid=9#sthash.PzoMUNqK.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: