Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Παραλίμνι. Υπέκυψε το σκυλάκι που ρίχτηκε ζωντανό σε μηχάνημα σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων


Το σκυλάκι που ρίχτηκε ζωντανό σ’ ένα εν λειτουργία μηχάνημα σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων, υπέκυψε στα τραύματά του, αφότου έδωσε μάχη για δέκα μέρες μέσα σε κτηνιατρική κλινική στο Παραλίμνι.

 
Σύμφωνα με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος από την Αστυνομία κι έχουν κατηγορηθεί γραπτώς οι τρεις ύποπτοι για τον θάνατο του σκύλου Μπίλυ. Πρόκειται για τους δύο υπάλληλους που φέρονται να τον έριξαν στο μηχάνημα θέτοντάς το σε λειτουργία και τον διευθυντή του ξενοδοχείου που φέρεται να τους έδωσε την εντολή.
 
Την Δευτέρα θα διενεργηθεί νεκροψία στην σωρό του Μπίλυ για να συνταχθεί η έκθεση του κτηνιάτρου των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, η οποία θα ενσωματωθεί στον φάκελο της Αστυνομίας για να προωθηθεί στον Εισαγγελέα.
 
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ζητεί την αντιμετώπιση της υπόθεσης αυτής με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι υποθέσεις που στρέφονται εναντίον ανθρώπων.
 
"Ο Μπίλυ είχε την ατυχία να γεννηθεί σ’ ένα περιβάλλον αφύσικο για το είδος του, δημιουργημένο κι ελεγχόμενο από τους ανθρώπους. Στον ένα χρόνο της ζωής του ήταν άστεγος και τριγυρνούσε πεινασμένος και διψασμένος με συνέπεια ν’ αρρωστήσει και να μην φαίνεται επιθυμητός. Οι άνθρωποι δημιουργούμε πια το περιβάλλον στο οποίο γεννιούνται και ζουν τα ζώα. Οι άνθρωποι έχουμε την ευθύνη να φροντίζουμε ώστε αυτά τα ζώα να τυγχάνουν φροντίδας, περίθαλψης και σεβασμού", αναφέρεται.
 
Το Κόμμα ζητεί την προώθηση της υπόθεσης και την εξέτασή της από τα Δικαστήρια της χώρας μας με την ίδια σοβαρότητα που εξετάζονται οι υποθέσεις εναντίον των ανθρώπων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/141245#sthash.bQOyj8C4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: