Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ρώσος τουρίστας πνίγηκε στην Πάφο



Ρώσος τουρίστας 61 ετών είναι το νέο θύμα πνιγμού στην θαλάσσια περιοχή στους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο.
Βρέθηκε σήμερα γύρω στις έξι το απόγευμα να επιπλέει από λουόμενους οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.



Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου και του 10χρονου παιδιού του.
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Είναι το τέταρτο περιστατικό για φέτος στην Επαρχία. Υπενθιμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο Σύλλογος Ναυαγοσωστών Πάφου είχε κάνει έκκληση στους λουόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται τις παραλίες, προειδοποιώντας ότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.



"Οι κολυμβητές θα πρέπει να κολυμπούν κατά μήκος της παραλίας, γιατί οι περισσότεροι πνιγμοί οφείλονται στην κούραση και στον πανικό που ακολουθεί ή στις κράμπες», εξήγησε εκπρόσωπος του Συλλόγου, καλώντας τους λουόμενους να ενημερώνονται για την κατάσταση των παραλιών που επισκέπτονται και να ρωτούν τον ναυαγοσώστη που την στελεχώνει αν είναι βραχώδης η παραλία, βαθιά ή αμμώδης.



Επίσης, συνέχισε, θα πρέπει να παρατηρούν τη σημαία που αναρτίζουν στις παραλίες που επιτηρούν οι ναυαγοσώστες αν είναι δηλαδή κόκκινη ή κίτρινη. Συγκεκριμένα – όπως είπε- η κόκκινη σημαία δηλώνει στο λουόμενο πως δεν επιτρέπεται να εισέλθει στη θάλασσα παρά μόνο με δική του ευθύνη και η κίτρινη σημαία ότι δικαιούται αλλά με την επίβλεψη του ναυαγοσώστη. 



http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: