Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο Μαραθώνιος των κολυμβητών


"Έστειλα τα μηνύματα εκεί που πρέπει, για την ρύπανση της θάλασσας...!" τόνισε ο υπουργός Μάριος Δημητριάδης.

     
   Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο κολυμβητικός μαραθώνιος τριών χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τα Δημοτικά Μπάνια, ο οποίος οργανώθηκε, το περασμένο Σάββατο, από τους κολυμβητές του σωματείου "Βρυσούθκια Κέλπετρη" και ήταν υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη. Στα Δημοτικά Μπάνια, πέραν από τον υπουργό συγκοινωνιών, βρέθηκε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, ο προεδρος των παραλιών Αντρέας Χρυσάνθου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Σιμιλλίδης, Χρύσανθος Σαββίδης και Λάζαρος Ομήρου καθώς επίσης και ο πρόεδρος του ΝΟΠ Στέλιος Στυλιανού.  Παρόλη την άσχημη θάλασσα, 100 και πλέον κολυμβητές κολύμπησαν για ένα ιερό σκοπό, αφού τα 700 ευρώ, τα οποία μαζεύθηκαν θα μπουν στο ταμείο των κολυμβητών για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να εγκαταστήσουν ένα αναβατόριο, για να απολαμβάνουν τη μαγεία της θάλασσας και άτομα με κινητικά προβλήματα.  Μια όμορφη νότα έδωσαν και 20 νεαρά παιδιά του ΝΟΠ, τα οποία με τα κανό τους συνόδευσαν τους κολυμβητές υπό της οδηγίες της προπονήτριας τους Ιουλίας Παναγιώτου.
   Στην εκδήλωση που ακολούθησε μετά τον μαραθώνιο, ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, ευχαρίστησε θερμά τον Μάριο Δημητριάδη,  για την παρουσία του, στα Δημοτικά Μπάνια, γεγονός που φανερώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για τους ανθρώπους της θάλασσας,  οι οποίοι μέρα με τη μέρα αυξάνονται και πληθήνονται. Επίσης ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση κινητοποίηση του, να επιλυφθεί του σοβαρού προβλήματος της ρύπανσης της θάλασσας της Κάτω Πάφου και την διενέργια έρευνας την οποία διέταξε, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα με τα λύματα. Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης έστειλε ευχαριστίες στη λιμενική αστυνομία, στους ναυαγοσώστες, οι οποίοι δούλεψαν εθελοντικά, στη γυμνάστρια Ιουλία Παναγιώτου και τον πρόεδρο του ΝΟΠ Στέλιο Στυλιανού και στο διευθυντή της PEPSI Μάριο Παναγιώτου για τη σημαντική βοήθειά του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου Χαρης Νεοφύτου, κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί των σοβαρών προβλημάτων των κολυμβητών, με κυριότερα την καθαρότητα των νερών και την παρουσία ναυαγοσωστών από το πρωί και να να προσπαθήσει να τα επιλύσει. Δεν είναι παράλογα τα αιτήματά μας και με καλή θέληση μπορούν να επιλυθούν κατέληξε ο πρόεδρος των κολυμβητών.
    Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, αφού πρώτα εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στα Δημοτικά Μπάνια, ένα μέρος το οποίο όπως ανέφερε και ο ίδιος αγαπά, τόνισε ότι είναι αποφασιμένος να επιλύσει όλα τα προβλήματα, αφού και το υπουργείο του επιθυμεί όπως έχουμε καθαρές θάλασσες, οι οποίος είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα για προσέλκυση τουρισμού. Ο Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι έχει στείλει τα μηνύματα εκεί που πρέπει και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστούν ξανά προβλήματα ρύπανσης, από τα σκάφη αναψυχής. Τέλος, ο Μάριος Δημητριάδης δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει μέσω του υπουργείου του να βοηθήσει όσο μπορεί και στο θέμα του αναβατορίου, για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο της Διοίκησης των κολυμβητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: