Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σύλληψη Μαζιώτη με ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι


Σκηνικό από χολιγουντιανή ταινία θύμισε το μεσημέρι της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος της Καπνικαρέας, όταν σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ενώ συνελήφθη ο τρομοκράτης.


Συγκεκριμένα, ο Μαζιώτης εντοπίστηκε στην οδό Αθηνάς, στο Μοναστηράκι, στις 12.35, έξω από κατάστημα με είδη εξοχής, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που πραγματοποιούσε επιχείρηση για το παρεμπόριο. Παράλληλα όμως, οι αστυνομικοί ήταν σε ετοιμότητα, καθώς είχαν πληροφορίες για την παρουσία του καταζητούμενου στην περιοχή.
Ο Μαζιώτης αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και μπήκε σε ταξί, προκειμένου να διαφύγει. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς στην οδό Μητροπόλεως 44, στο ύψος της Καπνικαρέας, μπροστά από υποκατάστημα τράπεζας. Ο καταζητούμενος άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών με πιστόλι που είχε σε τσαντάκι μέσης.
Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός, ο καταζητούμενος τρομοκράτης στον ώμο και δύο περαστικοί τουρίστες, ένας Αυστραλός κι ένας Γερμανός.
Τον Μαζιώτη φέρεται να συνόδευαν κι άλλα άτομα, όμως οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμα, επιβεβαιωθεί.
O συλληφθείς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου χειρουργήθηκε, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο.
Επειδή η σφαίρα είχε θρυμματίσει οστά στον ώμο του, οι γιατροί τού έκαναν ειδική επέμβαση οστεοσύνθεσης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερο χειρουργείο για τοπική νευρολογική αποκατάσταση.
Ο συλληφθείς νοσηλεύεται στον θάλαμο κρατουμένων.
Το ασθενοφόρο έφθασε σε 11 λεπτά αλλά αναχώρησε για το νοσοκομείο 40 λεπτά αργότερα, καθώς οι δρόμοι είχαν αποκλειστεί από τους αστυνομικούς.
Στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που φέρει διαμπερές τραύμα στον μηρό.
Ο γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά και επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιό του.
Τον αυστραλό τουρίστα που νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος στον Ερυθρό Σταυρό, επισκέφθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού, Μάκης Βορίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο 19χρονος Αυστραλός τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό από εξοστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Πέμπτη.
«Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας «θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους». Ο υπουργός πρόσθεσε: «Νομίζω, όπως μας ενημέρωσαν, ότι αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος».
«Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο» είπε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας». Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας, όπου ενημερώνουμε αναλυτικά για το συμβάν», κατέληξε η υπουργός.
Στις 8 το βράδυ, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, επισκέφθηκε σήμερα, στις 14.25, τον τραυματία ειδικό φρουρό.
Ο υπουργός συναντήθηκε με τους θεράποντες ιατρούς, από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού και ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετέβη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο αυστραλός, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.
Βενιζέλος: «Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ»
Ως μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η σύλληψη δείχνει ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν μηχανισμό του κράτους δικαίου που μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι «ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας είναι ένας αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Και στα θέματα αυτά δεν χωρούν εκπτώσεις και συμβιβασμοί, ούτε μισόλογα».

http://www.alithia.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: