Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Κλειστός αύριο Δευτέρα ο Δήμος Γεροσκήπου. Δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα


Κλειστός θα παραμείνει αύριο Δευτέρα ο Δήμος Γεροσκήπου αφού, λόγω οφειλομένων στην ΑΗΚ, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως.


Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, μετά το πέρας του μνημοσύνου για τους φονευθέντες στο πραξικόπημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου όπου παρέστη, ανέφερε πως κάτω από τέτοιες συνθήκες ο Δήμος Γεροσκήπου δεν μπορεί να διεκπεραιώσει οποιαδήποτε εργασία και γι` αυτό «τη Δευτέρα το Δημαρχείο θα μείνει κλειστό αφού δεν μπορούμε ούτε να εισπράξουμε ούτε κι να λειτουργήσουν τα γραφεία του Δήμου», όπως είπε.

Ο κ. Παυλίδης ανακοίνωσε πως έχει συγκληθεί έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε ο Δήμος Γεροσκήπου θα προχωρήσει σε αγωγές όχι μόνο προς την ΑΗΚ αλλά και σε αυτούς οι οποίοι προχώρησαν μονομερώς και έκλεισαν την τροφοδοσία του ρεύματος προς το Δημοτικό Μέγαρο της Γεροσκήπου.
“Ευελπιστώ ότι δεν έχει γίνει καμιά ζημιά στο σύστημα του λογιστηρίου γιατί αντιλαμβάνεστε θα είναι τραγικό για το Δήμο», είπε.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε πως “το δίκαιο είναι με το μέρος της Τοπικής Αρχής γιατί υπήρχε ένα υπόλοιπο λογαριασμού στις 31.12.2013 γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ. Σήμερα το υπόλοιπο στην ΑΗΚ είναι 62 χιλ. και αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να το αποπληρώσουμε, αν δεν εισπράξουμε».
Είπε ακόμα πως την Παρασκευή συνομίλησε με τον Διευθυντή του Συμβουλίου της ΑΗΚ τον κ. Όθωνα Θεοδούλου, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα μιλούσε με τους υπεύθυνους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην Πάφο, ωστόσο μέχρι στιγμής – σύμφωνα πάντα με τον κ. Παυλίδη - δεν έχει γίνει τίποτα.
Ο κ. Παυλίδης είπε πως από την “απροειδοποίητη” - όπως τη χαρακτήρισε - διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάστηκαν όλες οι υπηρεσίες της Τοπικής Αρχής, όπως οι γραφειακές υπηρεσίες, το λογιστήριο, το τεχνικό τμήμα και άλλες.

Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Γεροσκήπου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως κάθε άλλο παρά απροειδοποίητη ήταν η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Γεροσκήπου.
Ο κ. Γαβριηλίδης ανέφερε πως έχουν γίνει πολλές ευκολίες πληρωμής στο Δήμο Γεροσκήπου και έχει συμφωνηθεί πρόγραμμα αποπληρωμής των καθυστερημένων λογαριασμών το οποίο – όπως είπε- δεν επιλήφθηκε από το Δήμο Γεροσκήπου.
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, εξήγησε, η ΑΗΚ δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην αποκοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος .

καθημερινη

Δεν υπάρχουν σχόλια: