Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ομπάμα. Δεν περίμενε στην ουρά ταχυφαγείου και δεν είχε αρκετά λεφτά να πληρώσει!



Φαίνεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει χάσει τελευταία αυτό το “κάτι”, αυτό το “μαγικό άγγιγμα” που είχε στην πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο και που ήταν τόσο ξεχωριστό ώστε να τον καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εσχάτως αδυνατεί να πιάσει τον παλμό των εξελίξεων, τουλάχιστον όσον αφορά στην επικοινωνία του με τον μέσο Αμερικανό πολίτη. Έτσι, ακόμα κι όταν προσπαθεί να κάνει ένα άνοιγμα προς το κοινό, πέφτει σε γκάφες. Όπως η τελευταία, στο Όστιν του Τέξας, που εξελίσσεται σε μείζον θέμα και σε “καυτό” τόπικ στα κοινωνικά δίκτυα.


Στο Όστιν του Τέξας βρίσκεται ένα από τα θρυλικότερα φαστ φουντ των ΗΠΑ. Ο λόγος για το “Franklin's BBQ joint”, ένα μαγαζί διάσημο για τα μπέργκερ του, αλλά κυρίως για τις τεράστιες ουρές που καθημερινά δημιουργούνται στα ταμεία του από τους εκατοντάδες πελάτες που παρελαύνουν από το μαγαζί για να πάρουν την παραγγελία τους. Ο αστικός μύθος λέει πως ενίοτε χρειάζεται να περιμένει κανείς ακόμα και τρεις ώρες για να εξυπηρετηθεί στo Franklin's αλλά ποτέ κανείς δεν φεύγει και το κυριότερο κανείς δεν περνάει μπροστά στην ουρά, ούτε καν άτομα με ειδικές ανάγκες.


Κι όμως, την Τρίτη το μεσημέρι ένας άνδρας τόλμησε να σπάσει την παράδοση και να προσπεράσει την ουρά για να παραγγείλει πρώτος φαγητό. Αυτός ο άνδρας δεν ήταν άλλος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρέθηκε στο Τέξας για μια μίνι περιοδεία και για συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες και γνωρίζοντας τη φήμη των μπέργκερς του Franklin's έσπευσε στο μαγαζί για να προμηθευτεί φαγητό για τον ίδιο αλλά και για τη συνοδεία του και για το προσωπικό του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One. Μπαίνοντας στο μαγαζί είδε την ουρά και χωρίς να σκεφτεί την προσπέρασε, αφήνοντας ακόμα και τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού Aaron Franklin έκπληκτο σε σημείο ώστε όταν τον χαιρέτισε δια χειραψίας ο κ. Franklin του είπε πως κανείς δεν έχει τολμήσει ποτέ να περάσει μπροστά στην ουρά και πως μπορεί να είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά έκανε κάτι “ανήκουστο...”!


Ο Ομπάμα έδειξε αιφνιδιασμένος, παραδέχθηκε πως η ουρά ήταν μεγάλη και δικαιολογήθηκε πως ο χρόνος του ήταν περιορισμένος και δήλωσε πως ένιωσε πολύ άσχημα που χρειάστηκε να προσπεράσει την ουρά! Στη συνέχεια, προφανώς ακόμα συγχυσμένος, προσπάθησε να κάνει αστεία με το προσωπικό και τους πελάτες, παρήγγειλε φαγητό αξίας 300 δολαρίων και προσφέρθηκε μάλιστα να πληρώσει και τον λογαριασμό ενός πατέρα και της κόρης του που ήταν οι τελευταίοι πελάτες που παρήγγγειλαν πριν ο ίδιος “ορμήσει” στα ταμεία!


Όταν η παραγγελία του ετοιμάστηκε ο Ομπάμα συνέχισε τις... γκάφες καθώς αρχικά έβγαλε από την τσέπη του μια μικρή δεσμίδα χρήματα που όμως δεν έφταναν για να πληρωθεί ο λογαριασμός καθώς ήταν όλα τους χαρτονομίσματα του ενός (1) δολαρίου (!) και στη συνέχεια ζήτησε να πληρώσει με πιστωτική κάρτα, μια συλλεκτική μαύρη κάρτα της τράπεζας JPMorgan, που όμοιά της ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο κατάστημα στο Τέξας...


Τελικά η παραγγελία πληρώθηκε και ο Πρόεδρος έφυγε από το μαγαζί, η συνέχεια όμως δόθηκε στα social media και κυρίως στο Twitter, όπου οι περισσότεροι χρήστες έψεξαν τον Ομπάμα για το γεγονός ότι δεν καταδέχθηκε να περιμένει στην ουρά.



Maxi 

Δεν υπάρχουν σχόλια: