Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ανακηρύχτηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το περιοδικό «Forbes», ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός που διαθέτει η σύγχρονη αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία. Για την ερμηνεία του στο «Iron Man 3», ο 49άχρονος Αμερικανός ηθοποιός, από τον Ιούνιο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014, είχε οικονομικές απολαβές ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.


Ο Ντάουνι έκανε το ντεμπούτο του το 1970, στην ηλικία των πέντε, στην ταινία του πατέρα του «Pound», και από τότε δουλεύει συνεχώς στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο ρόλος του στο «Λιγότερο από Μηδέν» (Less Than Zero, 1987) ήταν αυτός που τον καθιέρωσε. Ακολούθησαν ρόλοι σε μεγαλύτερες ταινίες, όπως οι «Air America» (1990) και «Γεννημένοι Δολοφόνοι» (Natural Born Killers, 1994).
Από το 1996 μέχρι το 2001, ο Ντάουνι συχνά συλλαμβανόταν με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά. Έπειτα από την αποτοξίνωσή του, το 2008, πρωταγωνίστησε στο «Iron Man», βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων κόμικ, και η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ακλούθησαν το «Iron Man 2», «Οι Εκδικητές» και το « Iron Man 3».
Ο δημοφιλής «Iron Man», καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών, με τους Ντουέιν Τζόνσον και Μπράντλεϊ Κούπερ να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση με απολαβές 52 και 46 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.
Στην τέταρτη θέση της λίστας συναντάμε τον 39άχρονο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, με απολαβές ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στις ερμηνείες του στον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» και τον «Υπέροχο Γκάτσμπι», ενώ ο Κρις Χέμσγουορθ («Thor»), με 37 εκατομμύρια δολάρια, κατέλαβε την πέμπτη θέση.
Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, 75 εκατομμύρια δολάρια
Ντουέιν Τζόνσον, 52 εκατομμύρια δολάρια
Μπράντλεϊ Κούπερ, 46 εκατομμύρια δολάρια
Λεονάρντο Ντι Κάπριο, 39 εκατομμύρια δολάρια
Κρις Χέμσγουορθ, 37 εκατομμύρια δολάρια
Λίαμ Νίσον, 36 εκατομμύρια δολάρια
Μπεν Άφλεκ, 35 εκατομμύρια δολάρια
Κρίστιαν Μπέιλ, 35 εκατομμύρια δολάρια
Γουίλ Σμιθ, 32 εκατομμύρια δολάρια
Μαρκ Γουόλμπεργκ, 32 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει τις απολαβές μιλώντας με μάνατζερ, παραγωγούς και ατζέντηδες.
Πηγή: naftemporiki.gr
http://ikypros.com/?p=31953#sthash.A55wYVAq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: