Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ουκρανοί λεηλατούν τα συντρίμια του Boeing 777 των Malaysian Airlines. ΦΩΤΟ



Ένα Boeing 777 των Malaysian Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το αεροπλάνο είχε 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό και πραγματοποιούσε τη διαδρομή Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ.





Η περιοχή στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος και συγκεκριμένα το χωριό Γκράμποβο, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αποσχιστών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, η πτώση του Boeing αποτελεί «τρομοκρατική ενέργεια», ρίχνοντας έτσι την ευθύνη για την τραγωδία στους φιλορώσους.

Κι ενώ φωτογραφίες από τα πτώματα των άτυχων επιβατών του Boeing κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και την ώρα που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια της τραγωδίας, σοκάρουν οι πληροφορίες που μετέδωσε το CNN, σύμφωνα με τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει οι λεηλασίες στο αεροσκάφος.

Ειδικότερα, επικαλούμενο δηλώσεις του συμβούλου του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών υποθέσεων, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι Ουκρανοί πολίτες έχουν σπεύσει στην περιοχή στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος, λεηλατώντας πτώματα και συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν, μεταξύ άλλων, 71 Ολλανδοί πολίτες, 23 Αμερικανοί και τέσσερις Γάλλοι, ενώ όπως έγινε γνωστό το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, επιστρέφει εσπευσμένα στο Άμστερνταμ προκειμένου να ασχοληθεί με τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του μαλαισιανού αεροσκάφους.

Σε ανακοίνωσή του o Ρούτε δήλωσε βαθιά σοκαρισμένος και ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.



Σταματούν οι αεροπορικές εταιρίες να πετούν πάνω από την Ουκρανία

Πάντως, λίγη ώρα μετά την τραγική πτώση του Boeing 777, μία μία οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν εντολή αλλαγής στα δρομολόγια τους, ώστε να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Η γερμανική Lufthansa πρώτη ανακοίνωσε πως τα αεροσκάφη της δε θα πετούν πάνω από την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, με τη ρωσική Aeroloft, τις τουρκικές αερογραμμές και τις γαλλικές να ακολουθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας «η Lufthansa αποφάσισε να αποφεύγει τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας, περνώντας από μεγάλη απόσταση».



Tα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως το Boeing κατέπεσε περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ, που βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του εμφυλίου και ελέγχεται από ισχυρές δυνάμεις ρωσόφωνων αυτονομιστών. Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ημέρες έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον τρία πολεμικά αεροσκάφη από πυραύλους από το έδαφος, ενώ μόλις σήμερα το πρωί το χωριό Σνέβνιαε βομβαρδίστηκε από το ουκρανικό πυροβολικό.






Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία Malaysia Airlines επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, όταν βρισκόταν σε απόσταση 50 χλμ από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
«Η πτήση MH17 αποχώρησε από το Άμστερνταμ στις 12.15 (τοπική ώρα Ολλανδίας) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις  6.10 (τοπική ώρα Μαλαισίας). Το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15 μέλη ιπτάμενου προσωπικού», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.






Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, μέσω ανάρτησης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook δήλωσε πως όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.




 


http://www.protothema.gr/world/article/396142/sunetrivi-malaisiano-boeing-stin-oukrania/

Δεν υπάρχουν σχόλια: