Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αυτός ο άνδρας είχε κλείσει εισιτήριο και στα δύο Boeing που έπεσαν. Την τελευταία στιγμή άλλαξε τα εισιτήρια

Ο Ολλανδός ποδηλάτης, του οποίου την απίστευτη ιστορία σας παρουσιάζουμε, είχε κανονίσει να πετάξει και με τις δύο μοιραίες πτήσεις των Μαλαισιανών Αερογραμμών που έπεσαν. Ο εξαιρετικά τυχερός αυτός άνθρωπος και τις δύο φορές άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα εισιτήρια του.


Ο Μάρτεν ντε Τζόντζ έπρεπε κανονικά να είχε πετάξει τόσο με την πτήση MH370, η οποία χάθηκε μυστηριωδώς πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό τον Μάρτιο, όσο και με τη MH17, η οποία καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία.
Ο ποδηλάτης τον Μάρτιο αγωνιζόταν με ομάδα της Μαλαισίας και σχεδίαζε να πάρει την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για να πάει στην Ταϊβάν, όπου είχε να συμμετάσχει σε αγώνες ποδηλασίας. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή διάλεξε άλλη πτήση για να αποφύγει τον ενδιάμεσο σταθμό.
Στη δεύτερη περίπτωση, είχε επιστρέψει στην Ολλανδία για να πάρει μέρος σε αγώνες στη χώρα του και ήταν να γυρίσει τώρα στην Ασία, ωστόσο τελευταία στιγμή πάλι άλλαξε το εισιτήριό του για να φύγει μια εβδομάδα αργότερα.
Ο 29χρονος, ο οποίος ήρθε 35ος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας τον Ιούνιο στην Ολλανδία, επιβεβαίωσε την περίεργη σύμπτωση αλλά και τύχη του στην προσωπική του ιστοσελίδα.
«Πόσο τυχερός είμαι, τόσο για εμένα όσο και για την οικογένειά μου, ήταν να πετάξω με αυτή την πτήση και δεν την πήρα τελευταία στιγμή. Βεβαίως η ιστορία μου δεν έχει καμία αξία συγκρινόμενη με το χαμό τόσων ανθρώπων», έγραψε και κατέληξε: «Όλη η προσοχή πρέπει να είναι πάνω στους ανθρώπους που χάθηκαν. Εύχομαι σε όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την καταστροφή, πολλή δύναμη!».
Ο αθλητής δήλωσε σε ολλανδικά Μέσα ότι σκοπεύει να επιστρέψει στη Μαλαισία στα τέλη αυτής της εβδομάδας και παρά το γεγονός ότι έφτασε τόσο κοντά στο θάνατο, δεν ανησυχεί για την πτήση.
«Στάθηκα τυχερός δύο φορές», λέγεται ότι είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: