Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Απολαυστικό ταξίδι μεσογειακών γεύσεων στο Hobo Mediterraneo με την υπογραφή του διάσημου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου


Ένα μοναδικό ταξίδι μεσογειακών γεύσεων και αρωμάτων, απόλαυσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Mediterraneo στη Μαρίνα Λεμεσού, στο πλαίσιο μιας ανατρεπτικής και πρωτότυπης Συνέντευξης Τύπου, ακριβώς δίπλα στη Θάλασσα.
 
Το απολαυστικό απομεσήμερο σφράγισε με την παρουσία του ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος υπογράφει το μενού του νέου all-day καφεστιατορίου Mediterraneo. Ο γνωστός σεφ μίλησε στους δημοσιογράφους για τη φιλοσοφία των συνταγών που δημιούργησε, αποκάλυψε μυστικά της μεσογειακής κουζίνας και παρουσίασε κάποια από τα highlights των πρωτότυπων πιάτων που εμπνεύστηκε αποκλειστικά για το Mediterraneo. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξήγησε, πως με έμπνευση τη μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα και με γνώμονα τα αγνά υλικά, επαναπροσδιορίζει παραδοσιακές συνταγές και τις μεταμορφώνει σε πρωτότυπα πιάτα αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη γεύση αλλά και την αισθητική. Η βασική αρχή της κουζίνας, είναι αγάπη και μετά δημιουργικότητα και αυτοσχεδιασμός, κατέληξε ο διακεκριμένος σεφ.
 
Το μενού των εδεσμάτων του ακαταμάχητου γεύματος που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι, άρχισε με τα μοναδικά ορεκτικά… καλαμάρι σχάρας, καρπάτσιο οκταποδιού και κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι. Ξεχωριστή πινελιά στο τραπέζι οι δροσιστικές σαλάτες chevre salad και quinoa salad και οι λαχταριστές δημιουργίες ζυμαρικών… ταλιατέλες με σπαράγγια και κοτόπουλο, καθώς και paella θαλασσινών.
 
Τη γαστρονομική εμπειρία, συμπλήρωσαν τα ευφάνταστα κυρίως πιάτα με τις αυθεντικές φίνες γεύσεις… σολωμός με μύδια και αρωματικό ριζότο, λαβράκι σχάρας με μεσογειακή σάλτσα, αβοκάντο και λιαστές ντομάτες,
κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε γιαούρτι με λεμονάτο πιλάφι και χοιρινό ψαρονέφρι με αρωματικά λαχανικά σχάρας και πουρέ πατάτας.
 
Τις αξέχαστες γευστικές εκπλήξεις του συναρπαστικού γεύματος στο ολοκαίνουριο  all-day καφεστιατόριο Mediterraneo, συμπλήρωσε μια συλλογή γλυκών απολαύσεων και ένας αρωματικός χαλαρωτικός καφές. 
 
Δεν πέρασε όμως απαρατήρητη και η άψογη αισθητική του Mediterraneo που ταλαντεύεται ανάμεσα στο minimal και το μοντέρνο, με στοιχεία εμπνευσμένα από τη μεσογειακή αρχιτεκτονική και τη θάλασσα. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από το μοναδικό σκηνικό που συνθέτει το χώρο, καθώς μέσα από τη ματιά του δημιουργού αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη, διείσδυσαν ακόμη περισσότερο στην υπέροχη πολυμορφία του Mediterraneo, στην αρχιτεκτονική του προσέγγιση και τη φιλοσοφία του.
 
Το μοναδικό ταξίδι στη γευστική απόλαυση και την αισθητική ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση των δημοσιογράφων και στα άλλα εστιατόρια και καφέ του Ομίλου PHC Franchised Restaurants Public Ltd, που λειτουργούν στο μαγευτικό περιβάλλον της Μαρίνας Λεμεσού. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα γνωστά εστιατόρια Wagamama που χαρακτηρίζονται ως τα κορυφαία ασιατικά εστιατόρια παγκοσμίως, το πολυβραβευμένο Caffè Nero, γνωστό για τον ποιοτικό του καφέ με βάση το Espresso, το Derlicious που είναι φημισμένο για τα ζουμερά Σουβλάκια και τον αυθεντικό Ελληνικό Γύρο, το νέο Marina Cool Bar με τις δροσιστικές απολαύσεις Yogen Fruz, τους ολόφρεσκους χυμούς και τα smoothies, καθώς και τα πολυαγαπημένα εστιατόρια Pizza Hut και KFC.
 
Σύντομο Βιογραφικό Δημήτρη Σκαρμούτσου 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που ανήκει στην ελίτ των σεφ, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική, όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική, όπως το French Laundry, τα Sheraton και το Westin και W Hotels. Το 2001 επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται στην Κρήτη σε εστιατόρια που ασχολούνται με την κρητική κουζίνα. Το 2005 είναι σεφ στο κρητικό εστιατόριο Αλάτσι στην Αθηνά, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Από το 2010 ασχολείται με την ΕΡΓΟΝ, μια εταιρεία που διαθέτει 8 εστιατόρια και παντοπωλεία σε Ελλάδα και Λονδίνο. Τηλεοπτικά έχει λάβει μέρος ως κριτής στην εκπομπή Master Chef, ενώ έχει παρουσιάσει και τη δική του εκπομπή Χωρίς Συνταγή. Αρθρογραφεί για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα στο περιοδικό Olive και έχει εκδόσει τρία βιβλία μαγειρικής.
 
Mediterraneo - Design Concept
Μεσόγειος Θάλασσα: Οι αρχαίοι ρωμαίοι την αποκαλούσαν “Mare Nostrum”. Μια θάλασσα που περιβάλλεται από πολιτισμούς με έντονες αντιθέσεις, χωρίζοντας ή ενώνοντας την Ανατολή με τη Δύση. Από αυτή είναι εμπνευσμένο το εστιατόριο Mediterraneo, που βρίσκεται στη Μαρίνα Λεμεσού. Το λευκό του Αιγαίου, το έντονο χρώμα της Βενετίας, τα αραβουργήματα των ισλαμικών χωρών, το μπλε της θάλασσας, είναι μερικά από τα στοιχεία που ενέπνευσαν την σχεδιαστική ομάδα. Τα στοιχεία στα οποίο δόθηκε μεγάλη βαρύτητα, ήταν ο φυσικός πλούτος, το νερό και η διαδικασία του ψαρέματος. Έτσι χρησιμοποιούνται μοτίβα, που άλλοτε θυμίζουν, δίχτυα και άλλοτε, λέπια ψαριών. Η μεταλλική κατασκευή στον εσωτερικό χώρο του Mediterraneo, προσπαθεί να απεικονίσει με έναν αφαιρετικό και εικαστικό τρόπο, τον βυθό της θάλασσας με τα στοιχεία που τον συνθέτουν. Η ξύλινη επένδυση του τοίχου με τα παράθυρα, δίνει την αίσθηση του πλοίου που έχει ναυαγήσει, που μετατρέπεται σταδιακά σε κάτι καινούργιο, σε μια βυθισμένη πολιτεία. Στην οροφή τα «αιωρούμενα» ξύλινα ψάρια, μοιάζουν σαν να έχουν δραπετεύσει από το απλωμένο μεταλλικό δίχτυ και κινούνται γύρω από το ναυάγιο αναζητώντας τροφή ή το νέο τους σπίτι. Η θέα τους από χαμηλά δίνει την αίσθηση πως ο θεατής παρακολουθεί τη σκηνή από τον πυθμένα της θάλασσας, συμμετέχοντας στην αναζήτηση.
 
Πληροφορίες για τη Μαρίνα Λεμεσού
Ένα έργο ορόσημο για την Κύπρο, η Μαρίνα Λεμεσού έχει αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ελκυστικά και ξεχωριστά έργα στην Ευρώπη. Με 650 θέσεις ελλιμενισμού, για πολυτελή σκάφη αναψυχής μήκους από 8 έως 115 μέτρα, συνδυάζει την πρώτη Superyacht Μαρίνα στην Κύπρο, με πολυτελή διαμερίσματα και προνομιακές επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Υποδέχεται επίσης όλο τον κόσμο, ντόπιους επισκέπτες και τουρίστες, προσφέροντας τους μια γεύση του living on the sea στην εμπορική ανάπτυξη, η οποία αποτελείται από 40 καταστήματα, 12 εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια, πολιτιστικό κέντρο, SPA, γυμναστήριο και χώρο στάθμευσης για 750 αυτοκίνητα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: