Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ημέρα αφιερωμένη στο μέλλον των παιδιών διοργάνωσε το Ινστιτούτο IMS

 
Ημέρα Γνωριμίας και ενημέρωσης για υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους, διοργάνωσε το πρότυπο Ινστιτούτο Μαθηματικών και Άλλων Επιστημών IMS, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στη Λεμεσό.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παιδιά και γονείς, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα προγράμματα που προσφέρει το Ινστιτούτο και να παρακολουθήσουν μια εκτεταμένη παρουσίαση του προγράμματος ΙΜS Selective από το Διευθυντή Παύλο Παυλίδη. Αναλύοντας το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο που εφαρμόζει το Ινστιτούτο και τις καινοτόμες μεθόδους προσέγγισης των μαθητών, ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι πέραν από την καλλιέργεια της γνώσης και της δημιουργικής σκέψης, ένα ουσιαστικό στοιχείο στην εξέλιξη των μαθητών, είναι η αντιμετώπιση τους ως ώριμων ενηλίκων. Τα παιδιά, συμπλήρωσε, καθοδηγούνται από εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δίδουν έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, καθώς και στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού χωριστά.
 
Μια άλλη σημαντική καινοτομία του ΙΜS επεσήμανε, είναι η ανάπτυξη της ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση, καταργώντας τις ηλικίες και διευκολύνοντας την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. Μαθητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη σχολική τους φοίτηση νωρίτερα εξήγησε ο κ. Παυλίδης, έχουν τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε ηλικία μπορούν να ανταποκριθούν, να επιλέξουν το πρόγραμμα ΙΜS Selective το οποίο προσφέρει απεριόριστους συνδυασμούς μαθημάτων. Αναφερόμενος στη φιλοσοφία και τους στόχους του ΙΜS, υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και η συγκρότηση μικρών ομάδων, οδηγούν στην ανάπτυξη των βασικών γνώσεων και ικανοτήτων των μαθητών, που αποτελούν σημαντικά εφόδια για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις κορυφαίων πανεπιστημίων. Το ΙΜS πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης, σε συνεργασία με φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέρει επίσης το διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης AQA Baccalaureate.
 
Το κύρος και η δυναμική του Ινστιτούτου επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το IMS κατέχει την πρώτη θέση στην Κύπρο, στον αριθμό των φοιτητών που σπουδάζουν στα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως Cambridge, Oxford, Imperial, UCL, LSE, Warwick, Bath και St. Andrews. Η επιτυχία αυτή, βασίζεται στo στέρεο ακαδημαϊκό υπόβαθρο των υποψηφίων, στην εντατική προετοιμασία για πρόσθετες εισαγωγικές εξετάσεις όπως STEP, BMAT, UKCAT, PAT, ΜΑΤ, στην προετοιμασία τους ώστε να ανταποκριθούν στις συνεντεύξεις των πανεπιστημίων, καθώς και στην ισχυρή στήριξη των μαθητών με αίτηση UCAS. Το πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό υπόβαθρο του ΙΜS, φανερώνει επίσης και η σωρεία διακρίσεων που κατέκτησαν οι μαθητές του σε εθνικές και διεθνείς Ολυμπιάδες σε όλα τα μαθήματα.
 
Στη διάρκεια του Open Day, μαθητές και γονείς ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Ινστιτούτου ΙΜS, που είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία και μέσα που δεν διαθέτει κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κύπρο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IMS στο τηλ 25333003

Δεν υπάρχουν σχόλια: