Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Φιλέτο με πατάτες, χυμό μήλου και tabasco


Υλικά
φιλέτα μοσχαρίσια 4, γύρω στα 200 γρ. το καθένα
ηλιέλαιο 6 κουταλιές της σούπας
χυμός μήλου, φρέσκος ή συσκευασμένος 75 ml
κόκκινο κρασί 75 ml
κόκκινο tabasco 1/2 κουταλάκι
πατατούλες στρογγυλές 1/2 κιλό ...


κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
κρεμμυδάκια στιφάδου 1/2 κιλό
κύβος λαχανικών 1
σκελίδες σκόρδου 2 λιωμένες
θυμάρι 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Αλείφετε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί και τοποθετείτε τα φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο ή γκριλ για 6’-7’, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε τα φιλέτα από το ταψί, τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρείτε ζεστά. Ξύνετε με σπάτουλα το ταψί και προσθέτετε το χυμό του μήλου και το κρασί. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμειχθούν οι ζωμοί των φιλέτων με το χυμό και το κρασί. Στο τέλος ρίχνετε το κόκκινο tabasco.
Προσθέτετε τις πατατούλες, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, αφού τα καθαρίσετε, και κατόπιν βάζετε τον κύβο κομματιασμένο, το σκόρδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατατούλες και τα κρεμμυδάκια. Τα σερβίρετε μαζί με τα ζεστά φιλέτα.
Πηγή: icookgreek.com
 http://ikypros.com/?p=29587#sthash.xL9bpbiR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: