Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Στο θύλακα Κοκκίνων μετέβησαν σήμερα πέραν των 2χιλιάδων Τ/κ

Γύρω στους 2.100 Τουρκοκύπριοι, που επέβαιναν σε 116 μικρά λεωφορεία, πέρασαν από τις 8.00 το πρωί από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στις ελεύθερες περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το θύλακα Κοκκίνων, όπου οι κατοχικές αρχές οργάνωσαν εκδηλώσεις.


Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια .από τη μαύρη επέτειο του βομβαρδισμού της Τηλλυρίας από την Τουρκική πολεμική αεροπορία η οποία σκόρπησε το θάνατο και την καταστροφή
Η διαδικασία μετάβασης των Τ/κ στα Κόκκινα διεξήχθη ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέα Καρό ολοκληρώθηκε γύρω στις 9:20.

«Γύρω στις 8.00 το πρωί είχαν περάσει από τον Κ. Πύργο για να μεταβούν στο θύλακα Κοκκίνων 116 μικρά λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν γύρω στους 2100 Τ/κ για να παραστούν στους “εορτασμούς” των μαχών της Τηλλυρίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρός ανέφερε ακόμα πως τα λεωφορεία συνόδευαν καθ' όλη την διαδρομή από τον Κάτω Πύργο μέχρι και τη Μανσούρα αστυνομικά οχήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και οχήματα των Ηνωμένων Εθνών, που εδρεύουν στην περιοχή.

Στα Κόκκινα οι εκδηλώσεις των κατοχικών αρχών άρχισαν νωρίς το πρωί, με τέσσερα τουρκικά μεγάλα πλοία και πέντε μικρότερα να προσεγγίζουν το μικρό λιμανάκι στο θύλακα των Κοκκίνων. Στο χερσαίο χώρο κατέφθασαν και άλλοι Τουρκοκύπριοι με πλοιάρια. ενώ ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν παρευρέθηκε λόγω απουσίας του στο εξωτερικό .

Επίσης, στο ελικόδρομιο στον θύλακα των Κοκκίνων προσγειώθηκαν δύο τουρκικά ελικόπτερα που μετέφεραν “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους.

Ημέρα μνήμης για την Τηλλυρία
Κληθείς να σχολιάσει τη μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα μέσω των ελεύθερων περιοχών ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης είπε πως σήμερα είναι μέρα μνήμης για την Τηλλυρία, μνήμη για όλον τον κόσμο γιατί στην Τηλλυρία δεν θα ξεχάσουν ποτέ την βάρβαρη τουρκική εισβολή το 1964 που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και χτύπησε την περιοχή με απαγορευμένα όπλα από τη διεθνή κοινότητα με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω της τεράστιες καταστροφές και πάρα πολλούς σκοτωμένους και τραυματισμένους.

Ο μήνας Αύγουστος, σημείωσε, «σημαδεύτηκε ακόμη μια φορά με τη δεύτερη τουρκική εισβολή που άφησε τα ίδια αποτελέσματα- καταστροφές και πάρα πολλά θύματα”.

Η κοινότητα Κάτω Πύργου, σήμερα, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, και ολόκληρη η Τηλλυρία πενθεί όλα τα αυτά τα παιδιά που έδωσαν την ζωή τους εδώ και δυστυχώς δεν είναι μόνο από την Τηλλυρία αλλά απ’ όλη την Κύπρο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τους 12 πατριώτες από το Πολέμι – όπως είπε- που ομαδικά έπεσαν θύματα των βομβών Ναπάλ.



http://www.sigmalive.com/news/local/151016#sthash.C03pVrpb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: