Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Πρώην άνεργη κέρδισε 34 εκ. ευρώ και τα μοιράζει σχεδόν όλα


Μία πρώην άνεργη από τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία κέρδισε 34 εκατομμύρια ευρώ στο λαχείο Euromillions, κρατάει ένα εκατομμύριο για τον εαυτό της και δίνει τα υπόλοιπα 33 για την πόλη της, προκειμένου να δημιουργήσει δουλειές για όλους.

Σύμφωνα με την Belfast Telegraph ηMargaret Loughrey, έχει ήδη δώσει 17 εκατομμύρια σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη και τώρα θέλει να δώσει τα υπόλοιπα12 εκατομμύρια για αναπτυξιακό έργο στην πόλη.

«Από την πρώτη στιγμή που κέρδισα τα χρήματα, είπα ότι θα αφιερωθούν στο καλό της περιοχής. Πάντα έλεγα, ένα για μένα και τα υπόλοιπα για την πόλη», ανέφερε.

Η Μάργκαρετ με το ένα εκατομμύριό της, αγόρασε ένα παλαιό κτίριο της περιοχής, όπου στεγάζονταν υφαντουργεία προκειμένου να το αξιοποιήσει τουριστικά.

Τώρα προσπαθεί να αγοράσει ένα βιομηχανικό πάρκο, για να του δώσει ζωή και δουλειές στους συμπολίτες της, ωστόσο η ιδιοκτήτρια εταιρεία Invest NI, απέρριψε το business plan, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν προσανατολισμένο στις εξαγωγές.

Η ίδια πάντως δεν πτοείται και τονίζει πως πρέπει να αναδειχτεί το ταλέντο των ανθρώπων του Στραμπέιν. 

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μία ευκαιρία. Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται, να συντηρούν τις οικογένειές τους, να έχουν το σπίτι τους, να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά – όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα σε αυτά», λέει

Η Μάργκαρετ, η οποία πριν από μερικούς μήνες ζούσε με 70 ευρώ την εβδομάδα, αναφέρει ότι θέλει να δώσει τα περισσότερα από τα χρήματά της γιατί γνωρίζει πως είναι να μην έχει κανείς τίποτα. 

«Γι’ αυτό τα δίνω, δεν μου λείπει αυτό που δεν είχα ποτέ» λέει.



Nooz 

Δεν υπάρχουν σχόλια: