Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Δικάζονται στο Μαρόκο οι 5 Κύπριοι που συνελήφθησαν εκεί για κατοχή 15 κιλών ναρκωτικών


Σε περιπέτειες μπήκαν πέντε Ελληνοκύπριοι στο Μαρόκο όταν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της χώρας με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Σήμερα παρουσιάζονται στο δικαστήριο για επιβολή ποινής.


Αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές είναι οι πέντε Ελληνοκύπριοι οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της πόλης Φεζ του Μαρόκου με την κατηγορία ότι είχαν στην κατοχή τους 15 κιλά ναρκωτικών ουσιών. 
 
Ενώπιον του πρωτοδικείου του Μαρόκο θα παρουσιαστούν σήμερα οι πέντε, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 24 του μήνα, και ήδη από την περασμένη Κυριακή τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 
 
Διευθετήσεις έχουν γίνει και για την εκπροσώπηση των υπόπτων από δικηγόρο που γνωρίζει το δίκαιο της χώρας, αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές του Μαρόκο είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε τέτοιου είδους υποθέσεις. 
 
Οι κυπριακές αρχές από την πρώτη στιγμή προέβησαν στα απαραίτητα διαβήματα και το θέμα χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Πέτρος Κέστορας, διευθυντής των προξενικών υποθέσεων, και η πρεσβεία της Κύπρου στο Παρίσι, ωστόσο η χρονική συγκυρία της σύλληψης εξαιτίας του ραμαζανιού δυσκόλεψε τα πράγματα αφού οι πλύστες υπηρεσίες της χώρας ήταν κλειστές. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αφρικανική χώρα έχουν ήδη σπεύσει συγγενείς των συλληφθέντων. Δύο εκ των συλληφθέντων έχουν διπλή υπηκοότητα βρετανική και ελληνική. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές του Μαρόκο είναι βοηθητικές και οι συνθήκες κράτησης των πέντε είναι ανεχτές. 
 
Η αστυνομία πάντως έχει ήδη στείλει μήνυμα στην Ιντερπόλ της χώρας και έχει διαβεβαιώσεις ότι το έχει λάβει.


ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια: