Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ. 7χρονος κρατάει κεφάλι Σύριου στρατιώτη


Η εφημερίδα The Australian έγραψε ότι ο Χαλίντ Σαρούφ ανέβασε την φωτογραφία που απεικονίζει ένα αγόρι να κρατάει με τα δύο του χέρια ένα κεφάλι στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας.

Ακολουθεί σκληρή εικόνα...

"Θεωρώ ότι υπάρχουν περισσότερες φωτογραφίες σήμερα στον αυστραλιανό Τύπο με αυτού του είδους τις ωμότητες για τις οποίες είναι ικανή αυτή η οργάνωση", είπε ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ στο ραδιοφωνικό σταθμό ABC αναφερόμενος στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.



Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Σαρούφ τον περασμένο μήνα. Ο Σαρούφ, κάτοικος του Σίδνεϊ, θεωρείται ύποπτος ότι τον περασμένο χρόνο ταξίδεψε στη Συρία και εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι ένας από τους δεκάδες Αυστραλούς που οι μυστικές υπηρεσίες υποπτεύονται ότι μάχονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία, το Ιράκ και αλλού.

Ο Σαρούφ φέρεται ότι χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να απειλεί τις αρχές δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του ιδίου και παιδιών να κρατούν όπλα και κεφάλια ανθρώπων.

Η κυβέρνηση Άμποτ δέχτηκε κριτική όταν έγινε γνωστό ότι ο Σαρούφ, ο οποίος το 2009 φυλακίστηκε με κατηγορίες για τρομοκρατία και βρισκόταν υπό παρακολούθηση, είχε φύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του αδελφού του.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=320549&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια: