Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πάφος. Έκλεβαν καύσιμα από δεξαμενές στρατιωτικών οχημάτων

Αφαίρεση καυσίμων από τις δεξαμενές στρατιωτικών οχημάτων διαπιστώθηκε στις 31 Ιουλίου σε στρατόπεδο της επαρχίας Πάφου, μέσα στο πλαίσιο της αύξησης των μέτρων φυσικής ασφάλειας των στρατιωτικών μονάδων που εφάρμοσε το  ΓΕΕΦ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αμυνας.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως άμεσα το ΓΕΕΦ διέταξε την αποστολή Ομάδας Ελέγχου, που σε συνεργασία με την Αστυνομία, "κατάφεραν την ίδια ημέρα να εντοπίσουν έξω από το στρατόπεδο ποσότητα καυσίμων σε πλαστικά δοχεία".
Προστίθεται πως μετά από εξονυχιστικό έλεγχο και ανακρίσεις  στρατιωτών, η υπόθεση διαλευκάνθηκε σήμερα "με την ομολογία τριών παλαιών στρατιωτών που υπηρετούν σε στρατιωτική μονάδα που στρατωνίζεται στο ίδιο στρατόπεδο. Οι υπεύθυνοι έχουν ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά ενώ παράλληλα θα κινηθεί η ποινική τους δίωξη από την Αστυνομία", αναφέρεται.
Ακόμη σημειώνεται πως "με οδηγίες του Υπουργού Άμυνας, μετά το συμβάν, το ΓΕΕΦ εξέδωσε εκ νέου διαταγή σχετικά με την εγρήγορση των Διοικήσεων όσον αφορά στην ασφάλεια των μονάδων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τη μηδενική ανοχή όσον αφορά οποιαδήποτε παραβίαση και παρανομία από στρατιωτικό προσωπικό".

http://www.sigmalive.com/news/local/149426#sthash.76mDuteR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: