Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες οι εκδρομείς προς τα ορεινά αλλά και τα παράλια της Κύπρου λόγω Δεκαπενταύγουστου


Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συρρέουν σήμερα στις ορεινές μονές της Κύπρου που είναι αφιερωμένες στην Παναγία για να γιορτάσουν το Δεκαπενταύγουστο.  Χιλιάδες είναι και οι πολίτες που θα εκδράμους στα ορεινά ή τις παραλίες για την παραδοσιακή σούβλα και όχι μόνον.  Επί ποδός η αστυνομία.


Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η κοσμοσυρροή στην περιοχή του Τροόδους, όπου βρίσκονται τρία ονομαστά μοναστήρια, η ιστορική Μονή της Παναγίας του Κύκκου, που αριθμεί 900 συναπτά έτη ζωής, η Μονή της Παναγίας Τροοδίτισσας και δυτικότερα προς την Πάφο, η Μονή της Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας.
Μεγάλη είναι επίσης η κίνηση στην Ιερά Μονή Μαχαιρά καθώς και στην Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα, κοντά στη Λευκωσία, η εκκλησία της οποίας είναι κτισμένη σε φυσικά σπήλαια.  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα προαστεί λειτουργίας που θα τελεστεί στο μοναστήρι της Παναγίας Τρικουκκιάς στον Πρόδρομο.
Σε μια άλλη παράμετρο, τριακόσιοι πενήντα αστυνομικοί θα μετάσχουν στην επιχείρηση της τροχαίας για πρόληψη των δυστυχημάτων το τριήμερο του Δεκαπενταυγούστου, όπου αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στους αυτοκινητόδρομους και στις οδικές αρτηρίες προς τα ορεινά και τις παραλίες.
 
Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας θα εφαρμοστούν από νωρίς το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσουν τα καραβάνια με τους εκδρομείς με προορισμό τα μοναστήρια στα ορεινά.
 
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου Ανδρέα Κωνσταντίνου, βάσει των στατιστικών, τα τελευταία 5 με 6 χρόνια, η τροχαία κίνηση θα παρατηρηθεί αυξημένη πάρα πολύ στο δρόμο Λευκωσίας- Αστρομερίτη-Τροόδους καθώς και στις παραλίες και κάλεσε τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 
 
Για καλύτερο συντονισμό των επήγειων δυνάμεων αναμένεται να επιστρατευθεί και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13312&catid=9#sthash.HnqYV0JJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: