Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ασθενής χαστούκισε νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Λεμεσού


Επίθεση, από ασθενή που νοσηλεύεται στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού, δέχθηκε  27χρονη νοσηλεύτρια, την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντα της.


Πρόκειται για ασθενή με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, για τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε και γνωμάτευση για μεταφορά του στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας. Ο συγκεκριμένος ασθενής, που νοσηλεύεται αυτές τις μέρες στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου εξαιτίας κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ δεχόταν τη φροντίδα της νοσοκόμας, σε κάποια στιγμή της επιτέθηκε και τη χαστούκισε.

Η νεαρή νοσοκόμα, φοβισμένη, αφού ενημέρωσε τους ανωτέρους της, κατήγγειλε το περιστατικό στον αστυνομικό σταθμό Πολεμιδιών, ο οποίος διερευνά την υπόθεση, ωστόσο ο ασθενής κρίνεται ως ποινικά ανεύθυνος, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που είναι το δεύτερο σε διάστημα 15 ημερών, καταδικάζει και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, που καλεί τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση εγγυητικού πλαισίου αποφυγής επανάληψης τέτοιων φαινομένων, που διαταράσσουν την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη.



http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13185&catid=9#sthash.z1UPMTj5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: