Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Λουκέτο έβαλε ακόμη ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ρωσίας

Ένα ακόμη ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ρωσίας που διακινεί πελάτες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις δραστηριότητες του από σήμερα, 5 Αυγούστου. Πρόκειται για το πρακτορείο Intaer.


Σε σχετική ανακοίνωση το πρακτορείο αναφέρει πως «Λόγω της αδυναμίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους τουρίστες και τους πελάτες για συμβόλαια πώλησης του τουριστικού ομίλου εταιρειών “IntAer”, παρουσίασε δύο οντότητες LLC “IntAer”, LLC “IntAer Travel” αναγκάστηκε να ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων της. Μεταξύ των λόγων για αυτήν την ξαφνική απόφαση αναγκαστική μείωση της ζήτησης και της αγοραστικής δύναμης οφείλεται στην απότομη αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας και την αρνητική πολιτική κατάσταση».
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του, το Intaer «ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές του από τις 5 Αυγούστου».
Η πτώχευσή του, σύμφωνα με στελέχη άλλων Ρώσων τουρ οπερέιτορ, συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη πτώχευση του Labirint. Ο λόγος είναι ότι το Intaer αγόραζε αεροπορικές θέσεις από το Labirint. Έτσι, μετά την πτώχευση του δεύτερου δεν μπόρεσε να καλύψει τις αεροπορικές θέσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει το πρόγραμμά του.
Πηγές της ρωσικής αγοράς αναφέρουν ότι το Intaer έχει εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατ. ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ασφαλιστική εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον Intaer θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή στη Ρωσία, αλλά το ποσό της κάλυψης μικρό για να καλύψει την πελατεία του γραφείου.
Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των λόγων που οδήγησαν το Labirint σε «λουκέτο» είναι το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συστάσεις απαγόρευσης ταξιδιών στο εξωτερικό των δημοσίων υπαλλήλων, που αποτελούσαν τα 2/3 της πελατείας του, η απότομη αύξηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και η αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση.
Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: