Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μύκονος. Η νικήτρια του καλοκαιριού


Σε μεγάλη νικήτρια του φετινού καλοκαιριού αναγορεύει τη Μύκονο ο βρετανικός Observer, με ανταπόκριση να κάνει λόγο για ορδές διασημοτήτων που έχουν επαναφέρει στο νησί και στην Ελλάδα την αίγλη της δεκαετίας του 1960.
 
Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας παραθέτει τα ονόματα των Λίντσεϊ Λόχαν, Μανουέλ Νόιερ και Κριστιάνο Ρονάλντο μεταξύ των ηθοποιών, DJ, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών και αθλητών του μπάσκετ που έχουν κατακλύσει το νησί που έγινε διεθνώς γνωστό από διασημότητες όπως η Τζάκι Ωνάση και η Γκρέις Κέλι.
 
Σημειώνεται, επίσης, ότι η Μύκονος έχει αντικαταστήσει την Ίμπιζα ως πόλος έλξης διασημοτήτων και clubbers. Γίνεται αναφορά σε πρόσφατη δήλωση του διάσημου Ολλανδού DJ Afrojack στο BBC ότι στη Μύκονο είναι καλύτερα από την Ίμπιζα, η οποία έχει γίνει υπερβολικά ακριβή και με έμφαση μόνο στους VIP.
 
Περιγράφοντας την εικόνα στη Μύκονο, το δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κότερα, σαμπάνιες, πάρτι και βακχικό παράδεισο για καλλιτέχνες και ομοφυλόφιλους.
 
Όλα αυτά, κατά τον Observer, ήρθαν στην καλύτερη δυνατή στιγμή για την Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης. Όπως σημειώνεται, η χώρα έχει γίνει «ο πιο καυτός τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη» φέτος, παρά τις 300.000 ακυρώσεις κρατήσεων από τη Ρωσία και την Ουκρανία λόγω της κρίσης εκεί και της υποτίμησης του ρουβλιού.
 
Επικαλούμενη στοιχεία του ΣΕΤΕ η εφημερίδα αναφέρει πως η Ελλάδα θα πιάσει τον στόχο των 19 εκ. τουριστών (21,5 εκ. με τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων), ενώ οι ετήσιες αυξήσεις αφίξεων σε πολλά αεροδρόμια της χώρας διαμορφώνονται ως διψήφια ποσοστά: 31% στην Αθήνα, 40% στη Μύκονο και 62,5% στην Καλαμάτα.
 
Συνολικά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, οι αφίξεις έχουν αυξηθεί κατά 16%, διπλάσια από τους κύριους ανταγωνιστές της χώρας.
 
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, σημειώνεται ότι θα φτάσουν τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ ή 17% του ΑΕΠ, ενισχύοντας το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 1% για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.
 
Ο τουρισμός δίνει την πρώτη αχτίδα φωτός στην Ελλάδα, καταλήγει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι αν και η Μύκονος είναι η επιτομή αυτής της αλλαγής, δεν είναι ο μοναδικός δημοφιλής προορισμός. Αναφέρονται ενδεικτικά η Πάτμος, που πρόσφατα φιλοξένησε τα μοντέλα Ναόμι Κάμπελ και Κέιτ Μος, καθώς και τα πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας, με δύο στην Πελοπόννησο να είναι πλήρως κλεισμένα έως τον Οκτώβριο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 http://www.sigmalive.com/news/greece/153402#sthash.FrW6mcbO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: