Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

15 χρόνια στο κελί για υπόθεση ναρκωτικών στην Κύπρο


Ποινές φυλάκισης 15 χρόνων στον καθένα επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας στους Γιώργο Χριστοδούλου, 29 χρόνων, και Χριστόδουλο Χριστοδούλου, 36 ετών, από τη Λεμεσό για υπόθεση κατοχής και συστηματικής εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

 
Για την ίδια υπόθεση, το Κακουργιοδικείο καταδίκασε σε 5 χρόνια φυλάκιση τον Παύλο Παύλου, 45 χρόνων, από την Αραδίππου.
 
Η καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 και είναι πρωτοφανής επειδή για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά κρίθηκε κατηγορούμενος ένοχος για ναρκωτικά, τα οποία όμως δεν εντοπίστηκαν ποτέ αφού είχαν ήδη διατεθεί στην αγορά όταν έγιναν οι συλλήψεις.
 
Στα αρχικά στάδια της υπόθεσης, συγκατηγορούμενος των καταδικασθέντων ήταν και ο Αντώνης Χριστοδούλου, 46 ετών από τη Λάρνακα, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων για κατοχή σχεδόν 7 κιλών κάνναβης και μικρής ποσότητας κοκαϊνης.
 
Ο Χριστοδούλου μετά την καταδίκη του κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των άλλων τριών κατηγορουμένων.
 
Στην κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι η ποσότητα ναρκωτικών τα οποία προμηθεύτηκε δεν ήταν μόνο εφτά κιλά. Είπε συγκεκριμένα ότι ο Γιώργος Χριστοδούλου τον προμήθευσε με άλλα 24 κιλά κάνναβης, τα οποία όμως ποτέ δεν βρέθηκαν αφού είχαν ήδη διατεθεί στην αγορά.
 
Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Κατηγορούσας Αρχής ότι το γεγονός ότι ο Αντώνης Χριστοδούλου ήταν χρήστης για 31 χρόνια, τον καθιστά αξιόπιστο ως προς την αναγνώριση των ναρκωτικών και τον τρόπο υπολογισμού του βάρους.
 
Κατόπιν τούτων, ο Γιώργος Χριστοδούλου καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για κατοχή και προμήθεια συνολικά 31 κιλών κάνναβης ενώ ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση για κατοχή και προμήθεια συνολικά 13 κιλών κάνναβης.
 
Ο Παύλου καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση επειδή βρέθηκε ένοχος μόνο σε μια κατηγορία που αφορούσε σε κατοχή και προμήθεια 1,8 κιλών κάνναβης.
 
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2013 όταν είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του Αντώνη Χριστοδούλου 7 κιλά κάνναβης.
 
Στην απόφασή του, το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι σε μια ιεραρχημένη εγκληματική ομάδα, η οποία εμπορευόταν ναρκωτικά έναντι κέρδους.
 
Ο Αντώνης Χριστοδούλου ήταν ένας εκ των ανθρώπων που στρατολογήθηκαν για να διανέμουν τα ναρκωτικά και η ομάδα τηρούσε κατάσταση λογαριασμού στην οποία καταγράφονταν οι ποσότητες και οι πληρωμές προς τον Αντώνη Χριστοδούλου. Στην κατάσταση καταγράφονταν επίσης οφειλές του Αντώνη Χριστοδούλου προς τους εμπόρους τις οποίες ανέλαβε από τον κουνιάδο του και οι οποίες συμψηφίζονταν με τα ποσά από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
 
Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου συνελήφθη για την υπόθεση αυτή σχεδόν αμέσως μετά την αποφυλάκιση του σχετικά με μια άλλη υπόθεση ναρκωτικών. Είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε φυλάκιση 4,5 χρόνων για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε στις 5 Μαρτίου 2013.
 
Τον Οκτώβριο του 2013 συνελήφθη για τη νέα υπόθεση.
Εκείνο που προξενεί ιδιαίτερη ανησυχία, αναφέρει στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο, είναι ότι ο Χρ. Χριστοδούλου, έχοντας αποφυλακιστεί στις 5 Μαρτίου 2013 (εκτίοντας το ½ της ποινής των τεσσάρων ετών που του επιβλήθηκε), ενεπλάκη ξανά στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων πολύ σύντομα από την πιο πάνω ημερομηνία, γεγονός που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του να επιμένει σε παρόμοιας φύσης κακουργηματικές συμπεριφορές και να επιδεικνύει μια ευρύτερα απαξιωτική και αλαζονική στάση έναντι των νόμων της πολιτείας.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/163802#sthash.zfQx8vyw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: