Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο Θεόδωρος Αριστοδήμου. Εκτελέστηκαν και τα τέσσερα εντάλματα. Όλες οι εξελίξεις


Εκτελέστηκε αργά το απόγευμα και το τέταρτο ένταλμα σύλληψης στην υπόθεση Αριστοδήμου.


Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στα χέρια της Αστυνομίας και αύριο μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες, θα οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.
 
Αναλόγως των απαντήσεων που θα πάρουν οι αξιωματούχοι, θα κρίνουν κατά πόσο θα προχωρήσουν σε προσαγωγή των υπόπτων στο Δικαστήριο για έκδοση εντάλματος περαιτέρω κράτησης ή θα αφεθούν ελεύθεροι.
 
Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, εκτεταμένες ήταν οι έρευνες τόσο στα  κεντρικά γραφεία της εταιρείας Aristo Developers, όσο και στην οικία του Θεόδωρου Αριστοδήμουτον πρόεδρου της Εταιρείας Αristo Developers από την Αστυνομία Πάφου, μετά τις οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας να εκδώσει εναντίον του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου της συζύγου του, του πρώην δημοτικού μηχανικού και της λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου εντάλματα σύλληψης.
 
Η καταγγελία  που έγινε από τον Δήμο Πάφου στην Αστυνομία αφορούσε τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων, ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης επωφελούμενη η εταιρεία Aristo Developers οικοπεδοποιήσιμο χώρο που άγγιζε σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του Δήμου τις 5 με 6 χιλιάδες μέτρα, αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφάνη  ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη.
 
Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί  η σύζυγος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου ,  ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου και η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου στο παλιό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για την λήψη καταθέσεων.
 
Και οι τρεις θα κρατηθούν απόψε και ανάλογα με την πορεία των εξετάσεων θα αποφασιστεί αύριο κατά ποσό χρειάζεται να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση τους.
 
Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν με οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου  που ασχολείται με την υπόθεση και αφού μελετήθηκαν όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία και ευρήματα αποφασίστηκε να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον του Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του η οποία είναι η επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, του πρώην  δημοτικού μηχανικού του Δήμου ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα και ο οποίος εξέτασε την υπόθεση κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης και μιας λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών που χειριζόταν τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης.




Νωρίτερα

Εκτελέστηκε αργά το απόγευμα και το τρίτο ένταλμα που εκδόθηκε το απόγευμα από την Γενική Εισαγγελία για την σύζυγο του ιδρυτή του Συγκροτήματος Εταιριών Aristo Developers Ltd, αρχιτέκτονα της εταιρείας.


Τα άλλα δύο εντάλματα που εκδόθηκαν το απόγευμα από την Γενική Εισαγγελία έχουν ήδη εκτελεστεί από νωρίς το απόγευμα  και ήδη βρίσκονται στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου για ανάκριση ο πρώην Δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου και μία υπάλληλος του τεχνικού γραφείου του Δήμου Πάφου.
Και οι δύο θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Aristo Developers στην τοποθεσία Σκαλί στην Πάφο.
Μέχρι στιγμής εκκρεμεί το ένταλμα που αφορά τον  πρόεδρο της Εταιρείας Αristo Developers Θεόδωρο Αριστοδήμου.
Ο κ. Αριστοδήμου είναι ο ιδρυτής, του Συγκροτήματος Εταιριών Aristo Developers Ltd, ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA και των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς και Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.
Αύριο οι τέσσερις ύποπτοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους εκτός και εάν δεν προκύψουν οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους  και αφεθούν ελεύθεροι.

Νωρίτερα
Ένταλματα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του Σωτηρούλλας και άλλων δύο προσώπων εξέδωσε το δικαστήριο. Τα εντάλματα αφορούν την υπόθεση έκδοσης πολεοδομικής άδειας για διαχωρισμό 177 οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί της Πάφου.


Η αστυνομία διερευνούσε στοιχεία μετά από καταγγελία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου για αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδό του πρασίνου κατά 4000 τετραγωνικά μέτρα και του οδικού δικτύου κατά 1.100 τετραγωνικά μέτρα.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δυο προσώπων που καταζητούνταν σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία έχει συλλάβει μια υπάλληλο του Δήμου Πάφου και ένα πολιτικό μηχανικό, πρώην υπάλληλο του Δήμου.
Απάντηση από Aristo Developers
Ανακοίνωση της εταιρείας Aristo Developers, αναφέρει ότι: Σε σχέση με τα όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κ. Θεόδωρου Αριστοδήμου και της συζύγου του, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
1. Ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη τέτοιου εντάλματος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία σε προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις.
2. Τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του όσο και η εταιρεία μας, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ' επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, η οποία συνιστά μια οργανωμένη σκευωρία εναντίον του κ. Αριστοδήμου, της οικογένειας του και της εταιρείας μας.
3. Εντός της ημέρας, τόσο ο κ. Αριστοδήμου, όσο και η σύζυγος του, θα ανταποκριθούν στο ένταλμα.
4. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα και την πίστη ότι η αλήθεια θα λάμψει η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.

http://www.sigmalive.com/news/local/162595#sthash.qPNiUWvZ.dpuf


http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: