Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώην καρκινοπαθής θα ποδηλατήσει από την Γιαλούσα στην Κάτω Πάφο

Θα ποδηλατήσει από την Γιαλούσα μέχρι το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου για να συγκεντρώσει χρήματα για υποστήριξη της φιλανθρωπικής ομάδας “Φίλοι του Χόσπις” Πάφου. Πρόκειται για τον Τζουλιάν Μπάκλαντ από την Βρετανία που ζει στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια.
 

Ο κ. Μπάκλαντ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπισε αφού έχει διαγνωσθεί με καρκίνο του νεφρού και χειρουργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο .Αν και έχει μείνει με ένα νεφρό αποφάσισε – όπως είπε- να ποδηλατήσει μετά από μια επώδυνη επέμβαση προς στήριξη της φιλανθρωπικής ομάδας « Φίλοι του Χόσπις» .Η ομάδα αυτή περιθάλπει δωρεάν καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους και παρέχει ταυτόχρονα υποστήριξη στους συγγενείς.Στην πλειοψηφία τα άτομα που νοσηλεύονται είναι Κύπριοι ενώ η ομάδα υποστηρίζει όλες τις εθνικότητες χωρίς διακρίσεις.

Ο Τζουλιάν Μπάκλαντ γνώρισε την Κύπρο όταν υπηρετούσε ως μηχανικός στις Βρετανικές βάσεις και αποφάσισε ότι θα ήθελε να ζήσει εδώ με την σύζυγο του Τζόσυ και τα 4 παιδιά τους που φοίτησαν εδώ . Για πολλά χρόνια ήταν ποδηλάτης και είχε συμμετάσχει σε ποδηλατικούς αγώνες στις χώρες που εργαζόταν με την υπηρεσία του.

Ο κ. Μπάκλαντ αποφάσισε να υποστηρίξει την φιλανθρωπική οργάνωση «Φίλοι του Χόσπις» Πάφου ποδηλατώντας από τον Απόστολο Ανδρέα στην Γιαλούσα μέχρι το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου σε διάστημα τριών ημερών καλύπτοντας μια απόσταση 360 χιλιομέτρων έχοντας ως στόχο την συλλογή χρημάτων για υποστήριξη της οργάνωσης.

Ενώ σχεδίαζε και έκανε προπονήσεις καθημερινά για την ποδηλασία, η ζωή του έπαιξε ένα άσχημο παιγνίδι. Επισκέφθηκε μια μέρα τον γιατρό του για εξετάσεις ρουτίνας. Καθώς περίμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεων ο προσωπικός του γιατρός του ανακοίνωσε ότι έπασχε και ο ίδιος από καρκίνο.

«Καθώς περίμενα να χειρουργηθώ» συνέχισε , «θυμήθηκα την ποδηλασία που είχα αποφασίσει να κάνω για να υποστηρίξω οικονομικά τους καρκινοπαθείς. Τι τραγική ειρωνία ότι τώρα ήμουν και εγώ καρκινοπαθής» , είπε .

«Όταν συνήλθα από την νάρκωση ρώτησα τον γιατρό εάν θα μπορούσα να συνεχίσω την ποδηλασία. Ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι σε 6 εβδομάδες θα ήμουν εντελώς έτοιμος να ανέβω ξανά στο αγαπημένο μου ποδήλατο. Ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και ορκίστηκα ότι παρόλες τις φυσικές δυσκολίες μετά από μια τέτοια επέμβαση και με ένα νεφρό λιγότερο θα ποδηλατούσα με στόχο την οικονομική υποστήριξη των άλλων καρκινοπαθών που περιθάλπονται δωρεάν μέσω της οργάνωσης «Φίλοι του Χόσπις» Πάφου και δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εγώ» σημείωσε.

Μετά από έξι εβδομάδες ανάρρωσης ο κ. Μπάκλαντ ξεκίνησε καθημερινή προπόνηση.

Ο ποδηλατικός γύρος θα διεξαχθεί από τις 14 – 16 Νοεμβρίου 2014.

«Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή μου την προσπάθεια οποιοδήποτε ποσό θέλει», είπε , σημειώνοντας πως αυτό που συνέβη στον ίδιο είναι ένα μάθημα για όλους μας.

«Ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Ο καθένας από εμάς μπορεί να προσβληθεί από καρκίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρώτη μέρα ποδηλασίας ξεκινά από τον Απόστολο Ανδρέα στη Γιαλούσα και θα τερματίσει στην Κερύνεια διανύοντας μια απόσταση 159 χλμ με το ποδήλατο.

Την 2η μέρα θα διανύσει την απόσταση των 126 χλμ φθάνοντας από την Κερύνεια στην Πόλη Χρυσοχούς και την 3η και τελευταία μέρα από την Πόλη Χρυσοχούς θα κατέβει στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο κ. Μπάκλαντ δηλώνει αποφασισμένος να δοκιμάσει τον εαυτό του μέχρι τα άκρα. Μερικές φορές μας λέει «πονάω καθώς ποδηλατώ».

«Πιστεύω ότι αξίζει η προσπάθεια» κατέληξε καλώντας όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν με την οργάνωση «Φίλοι του Χόσπις» Πάφου στο τηλέφωνο 977 89590 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@paphoshospice.org

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: