Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται βροχές στην Κύπρο


Με ανυπόφορη ζέστη μας άφησε το καλοκαίρι, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές μας υποδέχεται το φθινόπωρο. Σύμφωνα με το Τμήμα μετεωρολογίας για σήμερα και αύριο αναμένεται να πέσουν βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. 


Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στο εσωτερικό.

Αναλυτικά ο καιρός

Σήμερα, μετά τη διάλυση της πρωινής χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο.


http://www.alfanews.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: